Rezultate meritorii pentru seminariştii arădeni la bacalaureat

Absolvenţii clasei a XII-a de la Seminarul Teologic Liceal Ortodox din Arad au avut la examenul de bacalaureat din această vară un procent ridicat de promovabilitate.

Primele rezultate la bacalaureatul 2012 au fost afişate, atât la centrele de examinare, cât şi pe site-ul Ministerului Educaţiei, încă de duminică, 8 iulie. Apoi, pe 9 iulie, elevii nemulţumiţi de nota de la examen au putut depune contestaţii. Profesorii au reexaminat lucrările de la bacalaureat 2012 între 10 şi 12 iulie, apoi au fost publicate rezultatele finale. În judeţulArad, procentul de promovabilitate la  examenul de bacalaureat 2012 a fost de 39,07% dintre elevii înscriși, puţin peste procentul din 2011care a fost de 36,43%.

Elevii absolvenți ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox Arad înscrişi la acest examen au promovat bacalaureatul 2012 într-un procent de 80%, surclasând media judeţeană şi naţională a promovabilităţii bacalaureatului.

„Acest procent exprimă faptul că seminarul nostru asigură condiţii deosebite pentru desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient, având cadre didactice devotate  și bine pregătite care au ca principal obiectiv viitorul moral şi vocațional al elevului seminarist. Toate aceste realizări le obţinem sub permanenta grijă şi binecuvântare a Înaltpreasfinţitului Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, care, pe lângă multiplele activițăți eparhiale are în permanentă atenție bunul mers al seminarului nostru” ne-a mărturisit părintele Pompiliu Gavra, directorul școlii. Majoritatea absolvenților își vor continua studiile teologice, înscriindu-se la concursul de admitere la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad.

 

Ultima actualizare (Sâmbătă, 21 Iulie 2012 14:14)