Cerc misionar în parohia Zimbru, Filia Dulcele

În data de 10.11.2013, preoţii din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr.3 Gurahonţ, coordonat, din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Arhiepiscop Timotei, de către preotul Moţ Crăciun-Dorel, s-au întrunit în satul Dulcele aparţinător parohiei Zimbru, protopopiatul Sebiş.

Neexistând biserică, întrunirea a avut loc în fosta şcoală, unde s-a săvârşit Taina Sfântului Maslu la care au luat parte credincioşii din sat, din parohie, precum şi din satele învecinate.

Având în vedere anul omagial dedicat Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, preotul Petruţ Simion a susţinut tema „Dezvoltarea vieţii liturgice după edictul de la Milan”. În cuvântul său părintele a arătat că după  Edictul de la Milan s-a înregistrat o dezvoltare a ritualului liturgic şi a cultului creştin în general, dezvoltându-se totodată în cadrul Bisericii creştine imnografia, iconografia şi arhitectura.

În cadrul temei pastoral-misionare „Disciplina slujirii în sobor”,  părintele a vorbit despre frumuseţea şi responsabilitatea slujirii în sobor, prezentând totodată regulile şi criteriile slujirii în sobor, acestea fiind: după rangul administrativ, bisericesc şi vechime în hirotonie .

Au urmat discuţii şi au fost aduse completări de către ceilalţi preoţi. La cercul pastoral au luat parte, cântăreţii bisericeşti din parohiile învecinate. Pentru credincioşii din satul Dulcele prezenţa preoţilor din cadrul cercului pastoral a însemnat o deosebită bucurie duhovnicească şi o trăire cu totul aparte.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Luşca Ciprian a mulţumit tuturor pentru participare. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.