„Masa Bucuriei” în Parohia Buhani

Răstimpul postului în care ne aflăm, reprezintă cea mai potrivită perioadă de reîntâlnire a omului cu Dumnezeu prin pocăință, prin rugăciune stăruitoare, prin iertare și milostenie.

Milostenia încununează rugăciunea şi nevoința; împreună desăvârșind postul înlăturând totodată superficialitatea cu care, din păcate, de multe ori este tratat.Cuvintele Sfântului Ioan Gură de Aur sunt ilustrative în acest sens: „Rugăciunea şi postul sunt lipsite de putere dacă nu sunt însoțite de milă. Fără milostenie, ele nu se ridică la cer”.

Parteneriatul național „Masa Bucuriei” derulat de către Patriarhia Română și Selgros Cash & Carry, în cadrul căruia, săptămânal, la nivelul fiecărei eparhii, una din parohiile sărace beneficiază de produse alimentare care să fie distribuite persoanelor nevoiașe, reprezintă o manifestare binevenită, a iubirii milostive față de Dumnezeu și semeni.

Astfel, în Săptămâna a doua din Postul Mare, Parohia Buhani cu filia Minead, Protopopiatul Sebiș, prin purtarea de grijă a preotului paroh Valentin Herbei,  a beneficiat de produse alimentare, de la Selgros Cash & Carry Arad, în cadrul parteneriatului „Masa Bucuriei”, care au fost distribuite la un număr de 25 de familii avându-se în vedere atât familiile cu probleme sociale, precum și numeroasele persoane vârstnice aflate în văduvie, din cuprinsul parohiei.

 

 

 

Ultima actualizare (Joi, 20 Martie 2014 22:41)