SĂPTĂMÂNA DUHOVNICEASCĂ LA ȘEPREUȘ

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, în săptămâna a doua a postului mare, la Parohia Ortodoxă Șepreuș, protopopiatul Arad, în organizarea Consiliului și Comitetului parohial – secțiunea misionară, culturală și pentru tineret, au avut loc  serile catehetice. La invitația preotului paroh Borca Florin Horațiu, au participat preoți din parohii învecinate, ce au susținut cateheze care au plecat de la o temă generală: Rugăciune – convorbirea cu Dumnezeu, privite și din perpectiva anului omagial euharistic și al sfinților Martiri Brâncoveni, astfel:Pr. Ardelean Flavius – Mândruloc,Despre rugăciune – în general, Pr. Pavel Ioan – Sintea Mare,Rugăciune și spovedanie, Pr. Ilica Constantin – Apateu, Rugăciunea prin muncă, Pr. Dumitru Daniel – Țipar, Rugăciune și Euharistie, Pr. Negruț Călin – Gurba, Rugăciunea Domnească, Pr. Gosta Gabriel – Șimand, Rugăciunea ca mărturisireși Protos. Dr. Iustin Popovici – Rugăciunea și asceza.

 

Cuvântările au fost susținute după slujba de seară, s-au bucurat de un număr mare de credincioși, iar sămbătă seara, Corala Bunavestire a Parohiei Ortodoxe Șepreuș, a susținut un Concert de pricesne și cântări specifice perioade Postului Mare. Săptămâna duhovnicească s-a încheiat Duminică seara cu un concert extraordinar susținut de Corul Teologilor și masteranzilor al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion Felea” Arad, dirijat de Prof. Buta Mircea, care, așa cum spunea părintele paroh Florin Borca, în prezentarea concertului, este „un concert de rugăciuni, îmbrăcate frumos în haina maiestuoasă a cântului coral bisericesc, ce exprimă o recapitulare practică a tot ceea ce am învățat în serile precedente, despre rugăciune”.

În încheire, a fost oferită o agapă frățească pentru oaspeți, la Centrul social-misionar Sf. Vasile cel Mare, al Parohiei Ortodoxe Șepreuș, cel care va fi gazda celei de-a doua săptămâni duhovnicești, intitulată „Masa bucuriei”. Aceasta este parte integrantă a concursului național de proiecte duhovnicești cu prilejul anului omagial euharistic, „Sfânta Euharistie – lumina vieții creștine”. Se va servi masa de prânz la sala de mese a Centrului social-misionar „Sf. Vasile cel Mare” al Parohiei Sepreuș pentru un grup de 50 de persoane, nevoiași ai localității, fără deosebiri confesionale, identificați în colaborare cu Primăria Șepreuș – Biroul de asistență socială. Masa va fi gătită din colecta de la credincioșii parohiei și din alte ajutoare și donații, de către membrii Comitetului parohial, secțiunea social-filantropică.

Ultima actualizare (Miercuri, 19 Martie 2014 16:31)