„Marșul Colindătorilor 2019”- încă un an de tradiție organizat de membrii A.S.C.O.R. ARAD

Miercuri, 18 decembrie 2019, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea IPS Părinte Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, peste 100 de credincioși au participat la manifestarea religios-tradițională cunoscută în Arad ca și „Marșul Colindătorilor”.Evenimentul a fost organizat de către membrii A.S.C.O.R. Arad, în colaborare cu Paraclisul Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” Arad, Primăria Arad, Arhiepiscopia Aradului. Evenimentul a început la ora 17:00 în Biserica Facultății de Teologie, săvârșindu-se Acatistul Acoperământului Maicii Domnului, fiind prezent și PS Părinte Dr. Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Din partea Facultății de Teologie au fost prezenți Pr. Lucian Farcașiu, Pr. Ștefan Negreanu și Pr. Ioan Lazăr.

După terminarea slujbei, credincioșii împreună cu PS Părinte Emilian au plecat în marș pe un traseu dinainte stabilit: Biserica Facultății de Teologie – Catedrala Veche – Teatru – Primărie-Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Treime”. Pe drum, creștinii au cântat colinde, au aprins făclii și au purtat cu mândrie, în mâini, icoane. În timpul manifestării religos-tradiționale, au avut loc două opriri: la Catedrala Veche, unde s-au cântat colinde și în fața monumentului eroilor de la Primărie, unde s-a înălțat o rugăciune pentru cei care și-au dat viața pentru credința în Dumnezeu și libertatea neamului.

Ultimul popas a fost la Catedrala Arhiepiscopală, unde grupul de colindători a fost întâmpinat de către IPS Părinte Arhiepiscop Timotei. După ce l-au colindat pe Înaltpreasfinția Sa, acesta a rostit câteva cuvinte de mulțumire pentru colindă și de apreciere pentru marșul ce atrage atenţia asupra faptului că dincolo de toate, în centrul sărbătorilor de iarnă, stă Iisus Hristos. După rostirea acestor cuvinte, cântând colinde, cei prezenți s-au închinat la icoanele ținute în mâini în timpul marșului de către doi tineri. Astfel, la final toți credincioșii s-au îndreptat către casele lor bucuroși că au vestit prin colindele tradiţionale româneşti, Nașterea Domnului și Mântuitorului nostru Iisus Hristos!

Barbă Paula, membru A.S.C.O.R. ARAD