Programul sărbătorii Sf. Ierarh Spiridon al Trimitundei în Arad

Sfântul Ierarh Spiridon, episcopul Trimitundei, făcătorul de minuni, pomenit pe data de 12 decembrie, va fi sărbătorit în acest an în Arad pe parcursul a trei zile. Astfel:

Miercuri seara, începând cu ora 18, în Catedrala Arhiepiscopală ,,Sfânta Treime”, va fi săvârșită Slujba Privegherii de un sobor de preoți, în frunte cu Ierarhii arădeni. Răspunsurile liturgice vor fi oferite de Grupul psaltic ,,Chivotul” al Catedralei Mitropolitane din Iași, dirijat de arhidiaconul Ciprian-Iulian Rusu.

Joi dimineața, în ziua de pomenire a sfântului, începând cu ora 9, în Catedrala Arhiepiscopală din Arad se va săvârși Sfânta Liturghie Arhierească.

Vineri seara, 13 decembrie, începând cu ora 19, în Catedrala Arhiepiscopală din Arad, Grupul psaltic ,,Chivotul” al Catedralei Mitropolitane din Iași, dirijat de arhidiaconul Ciprian-Iulian Rusu, va prezenta un amplu program de colinde.

Grupul psaltic „Chivotul” a fost înființat la inițiativa PF Părinte Daniel, Patriarhul României, în perioada când era mitropolitul Moldovei și Bucovinei și este format din cântăreți de vocație și studenți teologi.

Organizatorii, Primăria Municipiului Arad, Centrul Municipal de Cultură Arad, Consiliul Județean Arad și Centrul Cultural Județean Arad, în colaborare cu Arhiepiscopia Aradului, doresc ca acest eveniment să fie o adevărată sărbătoare pentru toți arădenii din municipiul și județul Arad, un moment solemn, de o mare încărcătură spirituală, pentru că așa cum spunea Patriarhul Daniel „Muzica bisericească este Evanghelia cântată“.

În timpul concertului, participanții vor putea să participe la o acțiune caritabilă, inițiată de Arhiepiscopia Aradului, prin care se vor colecta fonduri pentru proiecte sociale.

Astfel, într-o urnă care va fi amplasată în catedrală, cei care doresc vor putea să doneze diverse sume de bani, fiecare după posibilități.

Biroul de presă al Arhiepiscopiei Aradului