Lucrările Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Aradului, în prezența Mitropolitului Banatului

În ziua de vineri, 17 ianuarie a.c., la reședința arhiepiscopală din Arad s-au desfășurat lucrările Consiliului eparhial al Arhiepiscopiei Aradului. La invitaţia Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, la ședință a fost prezent Înaltpreasfinţitul Părinte Ioan, Mitropolitul Banatului, continuându-se astfel o tradiţie existentă în Mitropolia Banatului.

De asemenea, alături de cei doi Înaltpreasfințiți Părinți, la ședință a fost prezent și Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului.

În cadrul şedinţei Consiliului eparhial pe ordinea de zi a fost prezentarea şi analizarea Rapoartelor asupra activităţii administrativ-bisericeşti, cultural- pastorale, economice, de asistenţă social-filantropică și de patrimoniu și construcții bisericești din eparhie, în anul 2019. Membrii Consiliul Eparhial, împreună cu membrii Permanenţei Consiliului Eparhial şi Părinţii Protopopi au avut ca principal punct pe ordinea de zi audierea, analizarea şi definitivarea Rapoartelor Generale ale Sectoarelor administraţiei eparhiale, în vederea prezentării acestora spre ratificare Adunării Eparhiale.

Astfel, părinții consilieri au prezentat Rapoartele generale privind activitatea desfășurată în anul 2019 în cadrul sectoarelor pe care le coordonează.

Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Ioan în cuvântul său a apreciat în mod pozitiv toate activităţile desfăşurate în anul precedent sub Arhipăstorirea şi îndrumarea Chiriarhului locului şi a accentuat importanţa intensificării acţiunilor bisericeşti în viaţa credincioşilor printr-o bună conlucrare între ostenitorii Centrului Eparhial şi preoţimea arădeană. Părintele Mitropolit a dat câteva îndrumări la problemele curente care intră în competenţa acestui for deliberativ eparhial.

Tot în cadrul acestei şedinţe, membrii Consiliului eparhial au păstrat un moment de reculegere şi au cântat ,,Veşnică pomenire” pentru Părintele Dorel-Crăciun Moț de la Parohia Gurahonț, membru în Consiliul și Adunarea eparhială, trecut la cele veșnice tocmai în aceste zile.

În încheiere Înaltpreasfinţitul Arhiepiscop Timotei a mulţumit Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan pentru participarea la această ședință și pentru toată purtarea de grijă față de Eparhia Aradului, precum și tuturor membrilor Consiliului eparhial pentru contribuţia adusă în ogorul Bisericii în anul trecut.

Protos. Iustin Popovici