Prăznuirea Sfântului Ioan Botezătorul la Catedrala Veche din Arad

În ziua prăznuire a Soborului Sfântului Ioan Botezătorul, marți, 7 ianuarie 2020, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a oficiat Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” a Parohiei Arad-Centru, în fruntea unui sobor de preoţi şi diaconi.

Din sobor au făcut parte: Arhid. Mircea Proteasa, consilier eparhial, Pr. Flavius Petcuț, protopopul Aradului, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial, Pr. Paroh Traian-Ioan Micoroi, Pr. Ioan Tulcan, profesor la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Arad și Arhid. Gheorghe Lehaci.

În cuvântul de învăţătură, Ierarhul a vorbit despre viața și activitatea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul. Totodată, Preasfinția Sa a arătat importanța prăznuirii acestei sărbători cu precădere în bisericile puse sub ocrotirea Sfântului Ioan Botezătorul.

În cadrul sfintei slujbe mulțime de credincioși, tineri și vârstnici, s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

Credincioșii prezenți au avut posibilitatea să se închine la o părticică din moaștele Sfântului Ioan Botezătorul, aflate în vistieria Catedralei Vechi, care au fost puse spre închinare.

La final, Preasfinția Sa i-a felicitat pe toți cei care poartă numele Sfântului Ioan și i-a invitat pe solee pe cei prezenți la sfânta slujbă, așezându-i ca într-un sobor/adunare al celor ce aduc cinstirea cuvenită Sfântului Ioan Botezătorul și îl au ca și ocrotitor.

Protos. Iustin Popovici