Întrunirea preoților Cercului pastoral-misionar Arad 1 în Parohia Ceala

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului s-a desfășurat, joi, 13 august, începând cu ora 10.00 Cercul pastoral-misionar Arad 1, al preoților din municipiul Arad, sub coordonarea Părintelui Petru Ursulescu, în biserica Parohiei Arad-Ceala.

De menționat este faptul că aceasta e prima întâlnire a preoților din cadrul acestui Cerc pastoral în această parohie, cu doar 100 de familii, păstorită de către Părintele Dorin Cicirean.
În debutul întâlnirii părintele coordonator a evidențiat tematica anului 2020, elaborată de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române, fiind declarat ,,Anul omagial al pastorației părinților și copiilor”.

Datorită faptului că ziua de 12 august este declarată ,,Ziua internațională a tineretului”, iar Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a declarat cu ocazia acestei zile că ,,Tinerii nu sunt doar viitorul Bisericii, ei sunt și prezentul activ și creativ al acesteia”, părintele paroh a susținut un scurt referat intitulat ,,Pastorația tinerilor ca misiune a Bisericii”, în cadrul căruia a reliefat importanța pe care o au tinerii în ceea ce privește prezentul și viitorul Bisericii și al Țării. Pe marginea referatului au avut loc intervenții ale preoților participanți la întâlnire, fiecare venind cu gânduri și soluții practice cu scopul de a-i apropia pe tineri de Biserică. În acest sens s-au făcut propuneri de a-i coopta pe profesorii de Religie, precum și instituțiile de învățământ într-o lucrare comună a Bisericii și Școlii în propășirea spirituală a tinerilor, inițierea de excursii și pelerinaje pentru tineri, implicarea acestora în diverse acțiuni de voluntariat precum și implicarea acestora în cadrul cultului divin public, prin participarea la strană si la alte activități din biserică.
Nădăjduim ca și pe viitor întrunirile preoților din municipiul Arad, în cadrul Cercurilor pastoral-misionare să întărească legăturile de frățietate și de dragoste între ei, precum și să găsească soluții practice pentru o pastorație rodnică a credincioșilor, încredințați spre mântuire.
Dumnezeu să ne ajute!

Pr. Petru Ursulescu