Noi, sârbii, suntem alături de voi, uniți în rugăciune către Preacuvioasa Parascheva, încurajează Reprezentantul Bisericii Sârbe din România

Administratorul Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara, Episcopul Luchian de Buda a transmis un mesaj de solidaritate poporului român în care îndeamnă la rugăciune şi la mărturisire în unitate.

„În prag de Mare Sărbătoare pentru poporul dreptcredincios român, noi, sârbii, suntem alături de voi, frați și surori români, uniți în rugăciune către Preacuvioasa Parascheva”, a menţionează ierarhul în mesajul remis redacţiei.

Ierarhul spune că „suntem datori să mărturisim unitatea noastră frățească și să arătăm Lumii că suntem una în fața Domnului” şi reaminteşte că Sfânta Cuvioasa Parascheva „a unit și unește întru Hristos Dumnezeu toate popoarele ortodoxe din acest colț al lumii, Peninsula Balcanică”.

Episcopia Ortodoxă Sârbă de Timişoara este unul dintre cele 18 culte recunoscute în România.


Text integral:

Dragi frați și surori întru credință,

În aceste vremuri de grea încercare, când toți depunem eforturi incomensurabile ca să biruim această nouă boală care ne bântuie ca un dușman nevăzut, suntem datori să mărturisim unitatea noastră frățească și să arătăm Lumii că suntem una în fața Domnului și că există doar o singură Biserică Sobornicească și Apostolească  Ortodoxă, a cărei credincioși și slujitori suntem.

Dovada acestei unități o întărește Sfânta Cuvioasa Parascheva, cea care a unit și unește întru Hristos Dumnezeu toate popoarele ortodoxe din acest colț al Lumii, Peninsula Balcanică.

În prag de Mare Sărbătoare pentru poporul dreptcredincios român, noi, sârbii, suntem alături de voi, frați și surori români, uniți în rugăciune către Preacuvioasa Parascheva.

Ne rugăm celei care a sălășluit și a păzit Belgradul și Serbia timp de secole, iar acum este protectoarea Moldovei, a  României, să fie mijlocitoarea nostră înaintea Doctorului cel Milostiv, care întărește pe cei neputincioși și întepărtează toate chinurile sufletului și trupului.

Doamne, trimite din cer puterea Ta cea tămăduitoare și înlătură toată patima și toată neputința și toată întinăciunea trupească și sufletească a tuturor oamenilor din lumea aceasta, pentru rugăciunile Preacuvioasei Maicii Parascheva și a tuturor sfinților. Amin.

Episcop ortodox sârb de Buda și
administrator al Episcopiei Ortodoxe Sârbe de Timișoara
+ Luchian

Noi, sârbii, suntem alături de voi, uniți în rugăciune către Preacuvioasa Parascheva, încurajează Reprezentantul Bisericii Sârbe din România

https://www.serbdiocese.hu/2020/10/13/poruka-vladike-lukijana-povodom-proslavlana-svete-paraskeve-petke-u-rumunskoj-pravoslavnoj-tsrkvi/?fbclid=IwAR13TfaceHfVrgIwbVKdtyUp23V3bspkk_TJ3PKrIkTpwoNBviKFqfzNBXA