Sala mare a Palatului Cultural din Arad a fost arhiplină aseară, 12 decembrie. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, Chiriarhul Aradului, Grupul psaltic „Sfântul Ioan Damaschin”, compus din tineri studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea” din cadrul Universității „Aurel Vlaicu” din Arad a susținut un concert de colinde și cântări bisericești potrivite perioadei prăznuirii Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.
Ca un preambul, doi copii foarte talentați din Petroșani, câștigători ai Concursului Național de toacă, au delectat publicul, captând încă dintru început atenția. A urmat troparul Nașterii Mântuitorului, pentru ca prin acesta să se arate Cine este vestit, Cel fără de care nu putem face nimic, după cum Însuși ne-a spus.
Mulțimea poporului binecredincios s-a bucurat de prezența binecuvântată a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop, pentru care s-a intonat imnul arhieresc.
De asemenea au fost prezente și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”: domnul conf. univ. dr. Mircea Buta, titularul catedrei de Muzică bisericească și ritual, cel care a sprijinit activitatea muzicală a acestui grup, și Pr. lect. univ. dr. Lucian Farcașiu, profesor de Teologie liturgică și Teologie pastorală. Evenimentul a fost prezentat de Pr. asistent univ. dr. Ștefan Negrean, cadru didactic la aceeași Facultate. Prezentarea făcută a avut în conținut texte valoroase din Dogmatica Sfântului Ioan Damaschin cu privire la Întruparea Mântuitorului Iisus Hristos, care au pus în lumină modalitatea prin care Mântuitorul a venit cu trup în lume, asumând astfel umanitatea și vindecându-o.
Versurile marelui poet, teolog și filosof, Nichifor Crainic: „Fă-mi-te numai ureche / Ca s-auzi, bătrân pământ: / Sus, în leagăn, prins de stele, / Gângurește Pruncul Sfânt” constituie o sinteză a ceea ce tinerii teologi au urmărit prin acest Concert de Crăciun – ca lumea să înțeleagă sublimitatea Praznicului ce ne stă înainte.
Finalul concertului a fost marcat de tradiționala urare „La mulți ani!”, cu alese mulțumiri pentru toți cei ce sprijină în mod activ activitățile cu caracter cultural-religios.