Serbare școlară la Seminarul Teologic Ortodox din Arad

În seara zilei de 25 ianuarie a avut loc în Aula Magna Facultăţii de Teologie „Ilarion V. Felea” din Arad o serbare şcolară deosebită, susţinută de elevii seminarişti, prin grija profesorilor şi binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu.
​Anul 2018 este decretat în Patriarhia Română drept Anul Omagial al unității de credință și de neam și Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918. Pentru că Marea Unire nu a putut avea loc fără Unirea principatelor române din anul 1859 şi încă sub bucuria zilei de 24 ianuarie, când s-au sărbătorit 159 de ani de la acest eveniment crucial pentru naţiunea română, elevii clasei a XI-a au prezentat în începutul programului sceneta intitulată „La Şezătoare”, sub coordonarea doamnei profesoare Florica Faur.
​În continuare, Corul Bărbătesc al Seminarului Teologic din Arad a prezentat un program muzical diversificat, format din piese religioase închinate Sfinţilor Trei Ierarhi (Vasile cel Mare, Grigorie de Nazianz şi Ioan Gură de Aur), poetului Mihai Eminescu şi nu în ultimul rând cântece patriotice. Corul a fost pregătit şi dirijat de domnii profesori Adrian-Ştefan Bugyi şi Marius Lăscoiu-Martin. Printre momentele muzicale au fost strecurate şi recitări de poezii şi susţineri de referate punctuale ale elevilor, respectând tematica de mai sus. Pregătirea momentelor a fost făcută de către părintele director Pompiliu Gavra, domnul profesor Horia Ilieş şi doamnele profesoare Florica Faur şi Irina-Elena Ancuţa.
​În încheiere, un grup de cinci elevi în mare majoritate seminarişti au marcat evenimentul Unirii prin interpretarea de cântece patriotice de factură populară, autentic româneşti. Elevii acestui grup urmează şi cursurile Şcolii Populare de Artă din Arad, sub îndrumarea doamnei profesoare Mărioara Miclea.
​Odată terminat programul artistic, Înaltpreasfinţitul Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhipăstorul Aradului, a rostit un cuvânt de binecuvântare, felicitând ostenitorii, deopotrivă elevi şi profesori, pentru bogăţia şi profunzimea teologică a manifestaţiei, care nu a fost „doar pentru divertisment, cât mai ales spre zidire, sub toate aspectele prezentate”. Totodată, a mulţumit şi celor prezenţi pentru dragostea arătată faţă de cei care au performat pe scenă.
​La manifestaţie au participat reprezentanţi ai Arhiepiscopiei Aradului, cadre didactice de la Facultatea de Teologie din Arad şi de la Seminarul Teologic Arad, elevi, studenţi, dar şi numeroşi părinţi.
​Prof. Marius Lăscoiu-Martin

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image