Purtarea de grijă a Maicii Domnului prin implicarea Bisericii: Proiectul Național „Masa Bucuriei” în Parohia Buhani

În cea dintâi zi a Postului Adormirii Maicii Domnului, 15 familii defavorizate din cuprinsul Parohiei Buhani cu filia Minead, Protopopiatul Sebiș, au putut simți mijlocirea și purtarea de grijă a Maicii Domnului care prin implicarea Bisericii Ortodoxe, a trimis o mângâiere cerească peste sufletele și viețile celor încercați de greutăți.
Nicolae Stheinhardt sau monahul Nicolae de la Rohia, de la a cărei naștere s-au împlinit în acest an – la 29 iulie, 106 ani, își intitula a doua sa operă deosebit de sugestiv: „Dăruind vei dobândi!”, afirmând că nu contează cât de mult dăruim, ci câtă iubire punem în dăruire, îndemnându-ne sa oferim un zâmbet, o floare, compasiune pentru cei năpăstuiți, mângâiere pentru cei necăjiți, pentru că orice gest de dragoste venită din inimă este bineplăcut lui Dumnezeu.
Poate pentru majoritatea lumii contemporane un paradox: dăruind nu sărăcești, ci, culmea, te îmbogățești. Marele mister al iubirii creștine – în Hristos Iisus, acesta este: să te îmbogățești dăruindu-te altora.
„Există o cale sigură, spunea el – neînşelătoare ce duce spre o soluţie fericită a judecăţii nemitarnice: calea modestă, străină de fumuri şi extravaganţe, calea din moşi-strămoşi ştiută şi de conştiinţa noastră dintotdeauna bănuită a fi cea dreaptă; calea făptuirii binelui şi venirii în sprijin celor atât de pregnant denumiţi în textele noastre religioase „necăjiţi”…. Hristos, de aceasta se va interesa mai întâi: cum ne-am purtat în lume cu fraţii, vecinii, semenii şi vrăjmaşii noştri.”
Iată că și în acest an, Arhiepiscopia Aradului, prin purtarea de grijă a ÎnaltPreasfințitului Părinte Arhiepiscop Dr. Timotei Seviciu, a venit în sprijinul persoanelor defavorizate din cadrul Parohiei Buhani cu filia Minead, care au beneficiat de produse alimentare în cadrul parteneriatului național „Masa Bucuriei” derulat de către Patriarhia Ortodoxă Română și Selgros Cash & Carry.
De aceea, pentru cei ce au simțit purtarea de grijă a Maicii Domnului prin lucrarea Bisericii, dar și pentru toți ceilalți dreptmăritori creștini, Maica Domnului – neâncetat, dar parcă mai cu seamă în aceste zile de post – „e maica mereu gata să ierte, să se roage, să îndrăznească a cuprinde pe Domnul cu temeritatea ei de mamă şi să-L roage pentru sărmanii muritori”.
Referindu-se la Maica Domnului, Nicolae Steinhardt afirma: „Nu-mi este ruşine să mi-o închipui pe Maica Domnului zbătându-se, cerând, implorând, intervenind, stăruind; după cum nu-mi este ruşine a mi-o închipui copilăreşte – dar nu eretic – alergând la Poarta Raiului cu o chisea de argint în mână şi cu mahrama pe braţ ca să întâmpine pe mucenicii Fiului ei, să le ureze bun venit, să-i îmbie cu neînchipuit de bună dulceaţă şi să le şteargă sudoarea frunţii şi sângele cu mahrama ei cea sfântă.”
Pr. Valentin Herbei

image

image

image

image