CONCURSUL DE FOTOGRAFIE „SATUL ROMÂNESC-REGĂSIREA FRUMOSULUI PIERDUT„ ÎN PAROHIA CĂRAND

Joi 13.06.2019, s-a încheiat concursul de fotografie „Satul românesc-regăsirea frumosului pierdut”, organizat de către Școala Gimnazială Cărand, prin prof. de religie Claudia Bun și Biserica Ortodoxă Cărand, prin pr. Florin Gașpar.
Scopul acestui concurs a fost acela de a-i motiva pe elevi să descopere frumusețea comunei în care s-au născut și să surprindă prin fotografie peisajele satului, activitățile oamenilor din sat, obiectele vechi și tradițiile populare cât și religioase din Cărand.
La acest concurs au participat elevii claselor I-IV, respectiv V-VIII. Ultima zi de înscriere a fost duminică, 09.06.2019. Au fost trimise pentru a fi evaluate 190 de fotografii, în care au fost surprinse peisaje din natura satului, momente din anumite sărbători religioase, oameni lucrând la câmp, obiecte vechi, straie populare, case bătrânești, portrete autentice de țărani, etc. Fotografiile au fost expuse pe mai multe planșe. În urma jurizării acestora, premierea s-a făcut pe două secțiuni și anume: au fost acordate trei premii la ciclul gimnazial și trei premii la ciclul primar și mai multe mențiuni la ambele secțiuni. Premiile au constat în diplome, cărți, cruciulițe, bani și dulciuri.
În numele Școlii Gimnaziale Cărand, dna prof. Claudia Bun i-a oferit părintelui Florin Gașpar o icoană cu Sf. Nicolae și o diplomă de excelență pentru merite deosebite, coordonarea elevilor și munca depusă în cadrul Proiectului „Lăsați copiii să vină la Mine”, desfășurat la școala din Cărand în parteneriat cu Biserica Ortodoxă Cărand, în anul școlar 2018-2019.
Părintele paroh în cuvântul de încheiere i-a felicitat pe elevi pentru fotografiile realizate, încurajându-i pe mai departe la activități comune între Biserică și școală. Acesta a evidențiat deosebita activitate pe care dna prof. Claudia Bun o desfășoară în această școală și a felicitat-o pentru implicarea deosebită de care a dat dovadă.
Pr. Drd. Florin Gașpar