În Catedrala arhiepiscopală din Arad- închinare la racla cu moaştele Sf. Ioan Gură de Aur

„Din gura ta ca o lumină de foc strălucind harul…”Acestea au fost cuvintele ce au răsunat vineri, 12 noiembrie 2010, când sute de credincioşi au participat la Vecernia cu Litie oficiată de Î.P.S. dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, şi un ales sobor de preoţi şi diaconi în Catedrala „Sfânta Treime” din Arad. Slujba de Priveghere a Sfântului Ioan Gură de Aur reprezintă un moment de bucurie din anul 2008, când au fost dăruite Catedralei arădene o parte din Sfintele sale Moaşte.

După săvârşirea Litiei, a avut loc înconjurarea bisericii cu racla Sfintelor Moaşte. Racla a fost purtată de clerici, urmaţi de un impresionant alai de credincioşi.

În cadrul slujbei a fost sfinţit şi un baldachin acoperit cu foiţă de aur, care va adăposti racla cu Sfintele Moaşte.

În cuvântul său de învăţătură, Î.P.S. dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, a evocat momente din viaţa Sfântului, precum şi importanţa operelor sale în slujbele Bisericii. De asemenea, a subliniat şi felul în care şi-a trăit ultimii ani de viaţă, precum şi modul în care a fost perceput de către contemporanii săi.

Ziua de 13 noiembrie, închinată Sfântului Ioan Gură de Aur, a fost marcată prin săvârşirea Utreniei, a Acatistului, precum şi a Sfintei Liturghii ce îi poartă numele. Întâi stătătătorul Eparhiei arădene a slujit Sfânta Liturghie, după care credincioşii prezenţi în Catedrală s-au închinat şi au sărutat Moaştele Sfântului aşezate în mod festiv în mijlocul Bisericii.

Prăznuirea s-a încheiat cu Vecernia şi Acatistul Sfântului Ioan Gură de Aur.