Cerc misionar în parohia Iosăşel

Duminică, 28.12.2014, în parohia Iosășel, în biserica cu hramul „Nașterea Domnului” a avut loc întrunirea  preoţilor  din cadrul Cercului Pastoral-misionar  Nr. 3 Gurahonţ din protopopiatul Sebiş, Arhiepiscopia Arad.

În cadrul acestei întrunirii s-a săvârşit Sfânta Taină a Maslului la care au participat credincioşi din parohia Iosăşel şi parohiile învecinate.

Având în vedere anul omagial euharistic al Sfintei Spovedanii şi al Sfintei Împărtăşanii şi Anul comemorativ al Sfinţilor Martiri Brâncoveni au fost susţinute temele:1.Roadele Sfintei Împărtăşanii. 2.Sfinţii brâncoveni în conştiinţa ,cultura şi spiritualitatea românească la împlinirea a 300 de ani de la martiriul lor.3.Idolatria modernă.Temele au fost tratate şi prezentate de părintele coordonator  Moț Crăciun Dorel de la parohia Gurahonț.

În cuvântul său părintele la început a mulțumit preoților aparținători cercului pentru buna desfășurare a cercurilor pastorale în anul care se apropie de sfârșit, realizându-se un folos duhovnicesc, atât pentru preoți cât și pentru credincioșii fiecărei parohii.Vorbind apoi despre roadele Sfintei Împărtășanii, între altele părintele a spus: păcatul este cel care ne desparte de Dumnezeu, pocăința și spovedania este cea care ne întoarce spre Dumnezeu, iar Sfânta Împărtășanie este cea care ne unește cu Dumnezeu.După tratarea temelor având în vedere că ne apropiem de Noul An, părintele a adresat preoților și credincioșilor  Sărbători fericite și tradiționalul “La Mulți Ani!”.

În finalul întâlnirii, preotul paroh Vesa Ioan a mulţumit tuturor pentru participare.Seara s-a încheiat cu o agapă fraţească.

Moț Aurelian Iulian

IMG_0071

IMG_0059

IMG_0066