Taina Sfântului Maslu la Centrul de îngrijire şi asistenţă pentru persoanele vârstnice din Arad

„Cercetarea lor cea întru Dumnezeu”

A doua zi după Praznicul Bunevestiri, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului, vestea cea bună adusă Maicii Domnului de Arhanghelul Gavriil a adus alinare suferințelor și tămăduire tuturor vârstnicilor din Centrul de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice din cadrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară a Primăriei Arad, prin sâvârșirea Tainei Sfântului Maslu.

Soborul de preoți a fost alcătuit din preoți misionari ai Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului avându-l în mijloc pe Pr. Gabriel Mariș, consilier social. La slujbă au participat și personalul angajat al centrului împreună cu Dna Popa Fira – directorul centrului, care au adus vârstnicii în capelă și au însoțit preoții în toate cele 7 pavilioane, pentru a unge cu untdelemn sfințit cei aproape 150 de beneficiari ai acestui centru.

Pentru acești robii ai lui Dumnezeu, prezenți la slujbă, vârstnici și angajați ai Centrului, s-au făcut rugăciuni pentru „cercetarea lor cea întru Dumnezeu și ca să vină peste ei harul Sfântului Duh, să fie izbăviți ei de toată patima și întinăciunea trupului și a sufletului și de toată răutatea”.

După miruire, toți credincioșii de aici au primit în dar, din partea Arhiepiscopiei Aradului, câte o icoană cu Maica Domnului alături de urarea ca Lumina Sfântă a Învierii Domnului Hristos să le aducă bucurie, sănătate, alinare, mângâiere și pace sufletească.

„Asemenea bucuriei de pe chipul Maicii Domnului la aflarea bunei vestiri, tot așa s-a putut citi bucuria revederii cu preoții, pe chipul acestor vârstnici. Acum, nu mai au nevoie ne nimic altceva decât de dragostea familiei și celor din jur. „Dragostea toate le rabdă” cum spune Sf. Apostol Pavel (I Cor. 13, 7) Rabdă boala, mai greu însă singurătatea. S-au bucurat că ne-au revăzut, s-au bucurat că s-au întâlnit cu slujitorii Domnului și au dat slavă lui Dumnezeu pentru toate. Cu lacrimi în ochi. Aș îndemna pe toți să-i cerceteze, să râdă și să plângă alături de ei” a declarat părintele Gabriel C. Mariș, consilier social al Arhiepiscopiei Aradului.

La final, părintele Măcean Ioan – preotul misionar al acestui centru din anul 2000 – a adus un cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei, pentru arhiereasca binecuvântare și pentru sprijinul primit prin Sectorul Social Filantropic pentru buna desfășurare a activităților religioase de aici, personalului angajat pentru buna colaborare și tuturor celor prezenți pentru că sunt mereu alături de vârstnici.

Capela din cadrul Centrului de îngrijire și asistență pentru persoanele vârstnice din Arad a fost amenajată în anul 2001 și poartă hramul „Sfântului Apostol Andrei”.

După săvârșirea Sfintei Taine, preoții s-au întâlnit în capelă, unde sub coordonarea părintelui consilier, s-a desfășurat a doua consfătuire de anul acesta a preoților misionari din cadrul Arhiepiscopiei Aradului.

Sectorul Social Filantropic și Misionar al Arhiepiscopiei Aradului

10953391_420080411506902_1853607083623909441_n

1507796_420080204840256_747141661102344169_n