700 de nevoiași la „Masa Bucuriei”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscop al Aradului, Centrul de Incluziune Socială al Arhiepiscopiei a deșfășurat în perioada 21-24 aprilie 2015 o activitate filantropică de distribuire a peste 700 de pachete copiilor, vârstnicilor și oamenilor nevoiași. Activitatea a fost posibilă datorită programului Patriarhiei Române “Masa Bucuriei” realizat în parteneriat cu S.C. SELGROS CASH & CARRY SRL.

Beneficiarii pachetelor au fost credincioșii din zonele defavorizate din orașul Arad, Cantina Socială „Sf. Nicolae”, Centrul de zi „Nașterea Maicii Domnului” al Asociației Filantropia, Asociația „Bunavestire” a Parohiei Arad Șega I, comunități de romi, centre sociale și alte asociații.

Centrul de Incluziune Socială al Arhiepiscopiei Arad, înființat în anul 2012, este parte integrantă a activităților derulate în cadrul proiectului “IMPLICAREA CLERULUI ŞI A MEMBRILOR COMUNITĂŢILOR PAROHIALE ORTODOXE ÎN DEZVOLTAREA DE PROIECTE SOCIALE LA NIVELUL MITROPOLIEI BANATULUI ŞI ARHIEPISCOPIEI ALBA IULIEI” implementat de Arhiepiscopia Aradului.

Serviciile oferite în cadrul centrului sunt gratuite și vizează creșterea gradului de autonomie socială a beneficiarilor. Serviciile centrului, furnizate de personal specializat în asistență socială, sunt oferite pe criterii nediscriminatorii, oricărui beneficiar.

Pr. Cons. Gabriel Mariș

IMG_3442