CERC PASTORAL- MISIONAR ÎN PAROHIA AVRAM IANCU

În Duminica Mironosițelor dedicată femeilor ce au avut privilegiul, de a-L vedea primele pe Iisus Hristos înviat, preoții din Cercul Pastoral Misionar Hălmagiu, coordonat de părintele Vand Ioan, preot la parohia Luncșoara s-au întâlnit în Biserica din Avram Iancu unde s-a oficiat Taina Sf. Maslu.

Conform temei generale aprobată de Sfântul Sinod  „Misiunea Parohiei și Mănăstirii azi”, în baza programului aprobat, referatul cu tema: „Sf. Ioan Gură de Aur apărător și susținător al sfințeniei și demnității familiei”, a fost susținut de către preotul Bacoș Cristian de la Parohia Hălmagiu, care între altele a precizat conform Sf. Ioan cel cu, „cuvinte de aur” că familia este de origine divină rânduită de Dumnezeu și „Ceea ce a unit Dumnezeu omul să nu despartă”.

Vorbitorul a mai precizat și despre felul cum Sf. Ioan a vorbit în predicile sale despre unitatea familiei în dualitate, despre rostul și obligațiile familiei aducând exemple din actualitate.

La tema 2  după retragerea credincioșilor din biserică vorbitorul a adus în dezbatere tema: „Parohiile rurale și problemele cu care se confruntă” iar la tema 3 a vorbit despre: „Parohia – comunitatea viilor și legătura între generații” după care au urmat discuții din partea preoților prezenți.

La final preotul paroh Dan Dănuț a invitat preoții și preotesele prezente  la o agapă ce a avut loc în casa parohială.

Preot Viorel Nan

Fotografie0041 Fotografie0043