Lucrarea în ogorul Domnului – în Parohia Arad Micălaca Veche II

Pildele rostite de Mântuitorul Iisus Hristos – spunea părintele Ilarion V. Felea –  „sunt ca şi ferestrele la casă: luminează, lasă lumina să pătrundă în camere şi să alunge întunericul”.

Aşa şi pilda celor zece fecioare a fost spusă pentru a ne îndemna spre deschiderea ochilor noştri sufleteşti pentru milostenie şi, în acelaşi timp,  spre a ne învăţa să fim pregătiţi oricând înainte de sfârşitul vieţii.

În Sfânta şi Marea Marţi se face pomenire de cele zece fecioare din Sfânta Evanghelie. Cu gând de ascultare şi împlinire a cuvântului Sfintei Scripturi şi cu binecuvântarea arhierească a Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei al Aradului, credincioşi şi slujitori ai sfântului altar din parohia Arad Micălaca Veche II au cercetat în această zi din Săptămâna Pătimirilor Domnului nostru Iisus Hristos cei 40 de copii de la secţia Pediatrie a Spitalului Clinic Judeţean Arad şi toţi bolnavii internaţi în secţia TBC, dăruindu-le fructe şi dulciuri strânse ca un mănunchi al dragostei tuturor parohienilor pentru cei bolnavi.  S-a dorit acest gest ca o umplere a candelelor sufletelor la vreme de Post pentru dăruitori şi o luminare a clipelor petrecute de suferinzi pe patul de spital, ca deopotrivă, haina sufletelor să fie luminoasă prin darul lui Dumnezeu.

Tot în răstimpul Postului Păresimilor în parohia noastră au fost îmbucurate cu alimente 30 familii defavorizate, urmare vizitelor preoţilor şi credincioşilor, slujind oamenilor cu încredinţarea că slujesc Atotmilostivului Dumnezeu. De asemenea, cei mai mici credincioşi ai parohiei de la Şcoala Gimnazială „Caius Iacob” Arad, aflată în vecinătatea bisericii parohiale, au venit rând pe rând, în zilele de peste săptămână ale Postului Mare pentru a-şi cerceta cugetele, pentru a se spovedi şi împărtăşi cu Sfintele Taine la Liturghia Darurilor mai înainte Sfinţite. Nutrim convingerea că tinerele mlădiţe vor deveni stâlpi de nădejde ai Bisericii străbune şi ai neamului românesc şi că toţi vom ajunge să prăznuim cu bucurie, pace şi linişte Învierea Domnului nostru Iisus Hristos.

Preot Mircea Bupte

DSC08399

DSC08394