Hramul Bisericii „Înălțarea Sfintei Cruci” din Parohia Moţiori, Protopopiatul Ineu și aniversarea a 90 de ani de existență a localității Moțiori

Parohia Ortodoxă Moţiori din Protopopiatul Ineu şi-a serbat luni, 14 septembrie hramul „Înălţarea Sfintei Cruci”. Din încredințarea Înaltpreasfințitului Dr. Timotei, Arhiepiscop al Aradului, sărbătoarea hramului a început încă din după-amiaza zilei de duminică de la orele 16.00 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de un sobor de șapte preoți din care au făcut parte slujitori ai altarului, fii ai satului sau apropiați ai localității noastre, pentru credincioșii parohiei care au făcut ca biserica să fie neîncăpătoare, la aniversarea a 90 de ani de existență a localității noastre. Tot în aceeași seară de la orele 21.00 manifestarea duhovnicească a continuat prin oficierea Vecerniei cu Litie.

Bucuria duhovnicească s-a reluat dis de dimineață în ziua praznicului, prin slujba Utreniei, în timpul căreia s-a înălțat după rânduială Sfânta Cruce, căreia i s-a închinat tot poporul. La finalul Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii de Hram a urmat apoi Slujba sfințirii aghiasmei mici, după obiceiul locului.

Pentru că astăzi este începutul unui nou an școlar, în biserica parohială a avut loc și slujba de Tedeum, pentru ca Bunul Dumnezeu să binecuvinteze pe toți copiii și elevii parohiei, în școlile în care merg, împreună cu părinții și profesorii lor.

La ceas de seară în parohia noastră s-a săvârșit slujba Acatistului Sfintei Cruci care a răsunat peste întreaga parohia, datorită unor oameni cu suflet mare care au sponsorizat sonorizarea bisericii, investiție de peste 6000 de lei.

Părintele paroh Ciprian Petru Sălăvăstru a adus mulțumire Bunului Dumnezeu pentru binecuvântările revărsate asupra credincioșilor acestei parohii, preoților împreună slujitori și rugători, tuturor celor care au contribuit la buna desfășurarea a acestor zile duhovnicești și nu în ultimul rând credincioșilor care și-au adus aportul la propășirea bisericii și a localității noastre.

a transmis, Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru

Parohia Moțiori

1

Hisilicon K3
Hisilicon K3
Hisilicon K3
Hisilicon K3
Hisilicon K3
Hisilicon K3