Marele Trofeu al Festivalului Coral Internațional Liviu Borlan -Baia Mare, a ajuns la Arad

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, Corul Mixt „Nașterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Arad-Micălaca-Veche II, fiind coordonat cu devotament de Pr. Aurelian Popa și dirijat cu dăruire de către Prof. Magdalena Lödi, a participat în perioada 4-5 septembrie la Festivalul Coral Internațional Liviu Borlan, Liviu Borlan International Choral Competition​, Baia Mare, aflat la cea de-a cincea ediție și fiind în organizarea Corului Armonia Baia Mare împreună cu Asociația Prietenii Armoniei din aceeași localitate.

Formația corală arădeană a concurat în seara zilei de 4 septembrie 2015 alături de alte 4 formații de elită din România: Corala ARMONIA din Constanța, Corul CANTABILE din Panciu, Corul DIGNUS EST din Vaslui și Corul LEON BĂNCILĂ din Fălticeni, precum și alături de 4 formații din străinătate: Corul ATZELE din Aluksne, Letonia, Corul IVAN SPASSOV din Plovdiv, Bulgaria, Corul JOSIF MARINKOVICI din Zrenjanin, Serbia și Corul Feminin de Tineret – MKC din Skopje, Macedonia. Aceste formații au fost selectate printr-un concurs de selecție la care au participat mai multe coruri ce au dorit intrarea în competiție

În cadrul acestui concurs Corul Mixt „Nașterea Domnului” a prezentat patru lucrări corale cuprinzând atât muzica sacră cât și folclorică: „Te Slăvesc pe Tine Părintede Pascal Bentoiu, „Dominus meus de Christobal de Morales, „Legendă în lemn de Liviu Borlan și „Brâul grâuluide Petru Stoianov.

În urma deliberării juriului, cei prezenți la acest festival de renume mondial, au aflat câștigătorii, aceștia fiind anunțați într-o gală a premierii ce s-a desfășurat în seara zilei de 5 septembrie la Casa Tineretului, sală de spectacol unde a avut loc și concursul propriu zis.

La ediția de anul acesta Premiul Prieteniei oferit de Asociația Prietenii Armoniei din Baia Mare a fost oferit Corului Leon Băncilă din Fălticeni, trofeul Festivalului pentru cea mai bună interpretare a unei piese de Liviu Borlan, rămânând în țară și fiind oferit Corului Mixt „Nașterea Domnului” al Parohiei Ortodoxe Române Micălaca-Veche II din Arad. Emoția momentului s-a transformat, la aflarea rezultatului decernării marelui premiu a festivalului către corul arădean, într-un sentiment de fericire ce a cuprins pe toți membrii corului cât și pe susținătorii acestora atât din sală cât și de acasă, acesta fiind rezultatul strădaniei depuse de-a lungul mai multor luni de muncă și repetiții, piesa „Legendă în lemn a maestrului Liviu Borlan fiind piesa cu cel mai mare grad de dificultate din concurs.

Clasamentul ediției a V-a a acestui festival prestigios a fost stabilit astfel:

„Premiul Prieteniei”, acordat în fiecare an de către Asociația „Prietenii Armoniei” a fost adjudecat de corul „Leon Băncilă” din Fălticeni – România.

„Premiul Camerei de Comerț și Industrie Maramureș”a fost atribuit Corului „Josif Marinckovici” din Zrenjanin – Serbia.

Premiul de popularitate și Premiul Asociației „Om pentru om” al Ordinului Templierilor a ajuns la Vaslui, la corul „Dignus Est”.

Premiul „Rotary” pentru voluntariat în artă a rămas tot în România, la Corul „Cantabile” din Panciu.

 

Premiul Mass-media și Premiul Asociației „Turnul Ștefan” a fost atribuit formației corale „Youth Female Choir – MKC” din Skopje – Macedonia.

Locul III – „Armonia”, Constanța – România

Locul II – Corul „Ivan Spassov”, Plovdiv – Bulgaria

Locul I – Corul „Atzele”, Aluksne – Letonia

Marele Trofeu Liviu Borlan al Festivalului Coral cu același nume a fost atribuit Corului Mixt „Nașterea Domnului din Arad, România

De asemenea amintim că participarea formației corale arădene a fost posibilă datorită mai multor sponsori generoși printre care amintim: SC MANOLO SRL, SC. SYSTRONICS SRL, precum și alți oameni de bine, sponsori care au dorit să rămână în anonimat dar cărora le mulțumim rugând pe Bunul Dumnezeu să îi răsplătească pentru sprijinul acordat.

Ovidiu Căpitan

11150968_928430873889584_7952811581443307072_n DSC_0081