Ruga satulului în Parohia Chesinţ

Duminică, 06 septembrie 2015, credincioşii Parohiei Chesinţ, Protopopiatul Lipova, cu mic cu mare, îmbrăcaţi în straie de sărbătoare, au participat la Ruga Satului organizată de către preotul paroh Florin Ardeuan, în colaborare cu autorităţile locale.

Evenimentul a început în Biserica parohială Chesinţ, unde un sobor de preoţi în frunte cu Protos. Iustin Popovici, consilier cultural la Centrul Eparhial, alături de părintele Ioan Jidoi, protopopul Lipovei, a oficiat Slujba de Te-Deum de mulţumire.

În cuvântul adresat celor prezenţi, Protos. Iustin Popovici, după ce a transmis cuvântul de binecuvântare al Chiriarhului locului pentru acest eveniment, a exprimat bucuria celor invitaţi de a fi alături de fiii satului Chesinţ la Ruga satului, prilej cu care familiile se reunesc ca odinioară.

După slujba de mulţumire, s-a mers în procesiune la Remisa de pompieri, locaţie ce a fost sfinţită cu acest prilej în urma lucrărilor ample de renovare ce au fost făcute cu sprijinul oficialităţilor locale şi centrale. Aici s-au adus mulţumiri pompierilor voluntari care sunt în sprijinul semenilor aflaţi în nevoie. Preotul paroh a dăruit cu această ocazie  o icoană sfinţită cu Sf. Iosif cel Nou de la Partoş D-lui Ciş Vasile, şeful formaţiei de pompieri Chesinţ.

Ruga a debutat cu o suită de dansuri populare ale Grupului de Dansuri Zăbrani şi ale Ansamblului ,,Edera” din Macea.

Părintele paroh Florin Ardeuan, ca organizator,  a mulţumit oficialităţilor prezente, precum şi tuturor celor care au răspuns afirmativ invitaţiei de a fi la acest eveniment important pentru comunitate.

Preot Cosmin Balint

2 3 4 5 6 8