Slujbe de pomenire pentru eroii Aradului

În contextul manifestărilor prilejuite de împlinirea a 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea Război Mondial şi a 71 de ani de la luptele de la Păuliş în oraşul Arad au avut loc o serie de manifestări ce au culminat cu ceremonialul militar şi religios ce s-a desfăşurat în data de 21 septembrie 2015 începând cu orele 12 30, în Piaţa Avram Iancu.

Ceremonia a debutat cu intonarea Imnului Naţional de către fanfara Brigăzii 18 Banat din Timişoara alături de militarii Batalionului 191 Infanterie din Arad.

Ceremonialul religios a fost oficiat de către ÎPS Timotei, Arhiepiscopul Aradului înconjurat de un sobor de preoţi. În ceremonial s-a făcut pomenirea tuturor ostaşilor, eroilor şi luptătorilor români căzuţi pe câmpurile de luptă, dar în special a celor ce au căzut pentru eliberarea oraşului Arad. Cuvântul ÎPS Timotei a fost unul deosebit prin aceia că a asociat aceste lupte ce s-au purtat pentru apărarea ţării cu Praznicul Înălţării Sfintei Cruci. Tot timpul poporul nostru a luptat sub faldurile drapelului şi cu credinţa în Dumnezeu, având crucea ca şi scut în faţa duşmanului. Un cuvânt de respect şi cinstire a avut ierarhul nostru pentru eroii de ieri şi de astăzi, cu referire la veteranii care, deşi împovăraţi de ani, vin cu drag la aceste ceremonii.

În finalul ceremonialului Drapelul Naţional a fost înmânat de către membrii ştafetei veteranilor, care aleargă în scopuri nobile,pe cele patru direcţii în care a acţionat Armata României în cea de-a doua conflagraţie mondială, Preşedintelui Asociaţiei Veteranilor din Arad.

Preot militar Adrian  David

DSC_0564 DSC_0572