,,Ceai bun de suflet” în Parohia Buhani

Într-un an omagial dedicat misiunii în parohie și mănăstire, Biserica Ortodoxă derulează nenumărate activități cu carcater social-misionar, menite să dinamizeze viața religioasă prin căi pastoral-misionare care să răspundă necesităților lumii contemporane.

În acest plan se încadrează și proiectul social „Ceai bun de suflet” derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei Arhiepiscop al Aradului și coordonat de către Sectorul Social Filantropic al Arhiepiscopiei Aradului. Proiectul se află la a II-a ediție și este dedicat persoanelor vârstnice din parohiile arădene.
Scopul acestui proiect este realizarea unei întâlniri cu vârstnicii din parohiile arădene, în vederea identificării nevoilor acestei categorii de vârstă, găsirea unor soluții la problemele cu care aceștia se confruntă, promovarea solidarității între generații, reamintirea unor tradiții și obiceiuri locale, oferirea unei alternative de petrecere a timpului liber, și nu în ultimul rând dezvoltarea relației duhovnicești cu preotul paroh.
Astfel, la nivelul Parohiei Buhani cu filia Minead proiectul a fost implementat în două etape. În filia Minead, Duminică 11.10.2015, după oficierea Sfintei Liturghii, credincioșii din localitate, preponderent în vârstă, au fost invitați la un „ceai bun de suflet” în clădirea fostei școli din localitate, întâlnirea contribuind din plin la îndeplinirea obiectivelor propuse în cadrul proiectului, iar în localitatea Buhani, întrunirea a avut loc, Duminică 18.10.2015, după oficierea Sfintei Liturghii, când credincioșii prezenți, au fost invitați de către preotul paroh la casa parohială, spre a servi un ceai cald, prilej de socializare, ascultare și împărtășire a amintirilor, problemelor și năzuințelor tuturor celor prezenți.
Această întrunire a constituit un prilej de bucurie pentru persoanele vârstnice din cuprinsul localității, care au avut ocazia de a ieși din singurătatea ce îi apasă, prin petrecerea unor momente plăcute în compania semenilor și a preotului paroh.

Pr. paroh Valentin Herbei

 

image