Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi, marcată la Arad

Începând cu anul 1992, Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), a proclamat ziua de 3 decembrie a fiecărui an ca Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi.
Această zi importantă a fost sărbătorită şi la Arad, printr-o manifestare care a avut loc la Centru de îngrijire pentru persoane vârstnice din cadrul Direcției de Dezvoltare și Asistență Comunitară Arad. Programul evenimentului a conţinut un tur al celor 5 secţii ale centrului, în acordurile mai multor colinde tradiționale dar și a unor cântece patriotice având în vedere Ziua Națională a României, sărbătorită acum câteva zile. Vârstnicii care s-au putut alătura alaiului au purtat deosebite costume populare, iar cântul lor a fost o mângâiere sufletească pentru cei care, din cauza neputinţelor trupeşti şi a dizabilităţilor, nu s-au putut deplasa, bucurându-se doar de cântecele auzite.
La acest eveniment, desfăşurat cu binecuvântarea Arhiepiscopiei Aradului, prin Sectorul Social şi Filantropic, au participat alături de inimoşii vârstnici, următorii: Pr. Ioan Măcean, preot slujitor la capela cu hramul „Sf. Ap. Andrei” din incinta centrului, Manuela Şpir, asistent social în cadrul aceleaşi instituţii, prof. Marius Lăscoiu-Martin şi Cătălin Vand, ambii membri ai ASCOR Arad și coordonatori ai corului de vârstnici şi 3 voluntari, membri ai organizaţiei comunitare Asocaţiei Educatio.

Prof. Marius Lăscoiu-Martin, președinte ASCOR Arad

image

image

image