Duminica dinaintea Botezului Domnului la Mănăstirea Arad-Gai

În Duminica dinaintea Botezului Domnului, prima din acest an, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, a săvârşit Sfânta Liturghie la Mănăstirea ,,Sf. Simeon Stâlpnicul”, Arad-Gai, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.. Obştea mănăstirii, în frunte cu maica stareţă stavrofora Magdalena Borteş, l-au întâmpinat cu multă bucurie, ca de fiecare dată, pe Întâistătătorul Eparhiei arădene.

În cuvântul de învăţătură, pe baza citirilor scripturistice ale duminicii (Mc. 1; 2 Tim. 4), Chiriarhul a vorbit credincioşilor prezenţi sub titlul ,,Binefacerea apei” referindu-se la aceasta ca element al Universului, mediu de viaţă cu întrebuinţări multiple şi necesare existenţei; cu simboalele, între care cel al Împărăţiei lui Dumnezeu, al curăţirii, înnoirii şi înviorării sufleteşti, şi care, prin sfinţire, primeşte putere minunată de a vindeca şi a sfinţi pe credincioşi. Citirea evanghelică priveşte botezul pocăinţei cu apă, a lui Ioan, şi care este o prefigurare aa celui în duh, al Bisericii. Duminica dinaintea Botezului Domnului ne pregăteşte sufleteşte pentru marele praznic şi adâncirea învăţăturii despre Taina Botezului, a amintit Înaltpreasfinţia sa.

Mănăstirea ,,Sfântul Simeon Stâlpnicul”  situată în cartierului arădean Arad-Gai este des vizitată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei, această vatră monahală fiind odinioară şi reşedinţă de vară a ierarhilor străvechii eparhii arădene.

Protos. Iustin Popovici

DSCF3835

DSCF3836