Slujire arhierească la Mănăstirea Feredeu

Mănăstirea Feredeu din protopopiatul Lipova, ca-n fiecare an, s-a bucurat de vizita Întâistătătorului Arhiepiscopiei Aradului, Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop Timotei. Înconjurat de un ales sobor de ieromonahi, preoţi şi diaconi, Chiriarhul a oficiat Sfânta Liturghie în prezenţa unui număr mare de pelerini.
În cuvântul de învăţătură, a Duminicii a XVII-a după Rusalii cu titlul ,,Stăruință în săvârșirea binelui” Ierarhul a tălmăcit potrivit citirilor zilei (II Cor. 6, 16-18 și Matei 15, 21-28), mai ales a învățăturii Evangheliei „că toți oamenii sunt fii lui Dumnezeu, peste diferențele de religie, de neam, convingere și ca atare trebuie să fie toți folositori unii altora practicând virtutea, iar în cererile reciproce de ajutor ca și în rugăciunile către Dumnezeu să dovedească stăruință. Prin aceasta arată și o lucrare menită să aducă propășire generală ca și pace universală. În cadrul familial mai ales părinții, trebuie să arate aceasta, prin grija față de copii prin asigurarea sănătății lor trupești și sufletești pentru a deveni oameni statornici în împlinirea datoriilor și drepturilor în societate”.
Referitor la prezența numeroasă a credincioșilor la Sfânta Mănăstire în această zi, când are loc și sfințirea Crucilor de pe noul paraclis, Chiriarhul a amintit faptul că „ hramurile Sfintelor altare ale locului îndeamnă în plus la cinstirea puterii Sfintei Cruci, întărire în stăruitoare rugăciune și lucrare creștină”.
În încheiere, Înaltpreacuviosul Arhimandrit Ilarion Tăucean, stareţul sfintei mănăstiri, a mulţumit Ierarhului pentru participare şi pentru întreaga purtare de grijă arătată cu consecvenţă soborului şi nevoilor mănăstirii, de asemenea, clericilor prezenţi şi pelerinilor care cercetează acest binecuvântat aşezământ monahal.

Pr. Silviu Faur

image

image

image

image