Întâlnirea reprezentanților mass-media ai Eparhiilor ortodoxe din România, la final

Întâlnirea reprezentanților mass-media ai Eparhiilor ortodoxe din România cu cei ai Centrului de presă BASILICA s-a încheiat vineri, 04 martie 2016, la Centrul pentru formare continuă Dumitru Stăniloae din Capitală.
Invitatul special al evenimentului a fost președintele Consiliului Național al Audiovizualului, Laura Georgescu.
În cadrul întrevederii, au fost dezbătute probleme practice, referitoare la redactarea și transmiterea materialelor jurnalistice. În cadrul discuțiilor, s-a insistat asupra modului în care să fie transmis mesajul Bisericii, a mai spus Consilierul Patriarhal Vasile Bănescu, Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.
„Limbajul în comunicare este esenţial, cu cât limbajul este mai inteligibil, cu cât este mai curat şi transmite o idee mai clară, cu atât este mai eficace”, a subliniat dl. Vasile Bănescu arătând totodată că „în spaţiul bisericesc este necesară aerisirea limbajului, dezarhaizarea lui şi mai ales folosirea lui într-un mod adecvat în aşa fel încât să nu sufocăm pe destinatarii mesajului nostru cu termeni la care nu au acces”.
Reprezentanții mass-media ai Eparhiilor s-au întâlnit pe parcursul a două zile (03-04 martie 2016) cu reprezentanții Centrului de Presă Basilica al Patriarhiei Române (mai multe informaţii privind întrunirea din data de 03 martie 2016 aici). Totodată, responsabilii pentru comunicare din cadrul Eparhiilor au fost primiţi de către Preafericitul Părinte Patriarh Daniel la Reşedinţa Patriarhală. Întâlnirea a avut loc vineri, 04 martie (mai multe informaţii aici).

sursa: basilica.ro

image