Preotul iconom Alexandru Pop din Parohia Berechiu, a trecut la Domnul

În data de 22 aprilie, în ajun de Prăznuire a Învierii lui Lazăr și a Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință, P.C. Părinte Iconom Alexandru Pop din Parohia Berechiu, Protopopiatul Ineu a trecut la Domnul. Decesul mult iubitului și vrednicului păstor de suflete a survenit, după o grea suferință, la Spitalul Fundeni din București.

În tânguirea clopotelor, plânsul credincioșilor și rugăciunile preoților, trupul părintelui a fost adus luni seara în Biserica cu Hramul „Sfântul Prooroc Ioan Botezătorul” a Parohiei Berechiu, pe care a păstorit-o în ultimii 19 ani.

În această biserică, slujitorii sfintelor altare au înălțat permanent rugăciuni pentru iertarea păcatelor și pentru odihna sufletului său în Împărăția lui Dumnezeu, Cel căruia i-a slujit toată viața.

În prima seară după slujba de priveghere, Pr. Moise Nica – Șomoșcheș, Pr. Florin Borca – Șepreuș și Pr. Ciprian Sălăvăstru – Moțiori, au ținut cuvinte de omagiere pentru părintele răpăsat și de îmbărbătare pentru familia și credincioșii îndoliați.

În cea de-a doua seară, la slujbă au slujit un sobor de preoții, iar cei care au rostit cuvinte despre viața și activitatea părintelui adormit și cuvinte de mângâiere au fost P. O. Părinte Alexandru Botea, Protopopul Sebișului și P. O. Părinte Flavius Petcuț, Protopopul Aradului.

Miercuri, în Săptămâna Pătimirilor, P. O. Părinte Adrian Zaha, Protopopul Ineului, a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie a Darurilor mai înainte sfințite, după care a oficiat slujba înmormântării înconjurat de un sobor de preoți din cadrul Arhiepiscopiei Aradului

În cadrul slujbei, Pr. Adrian Zaha, Protopopul Ineului, a transmis mesajul de condoleanțe și de binecuvântare al Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului adresat familiei încercate, preoților îndoliați, și credincioșilor întristați.

Părintele Protopop Adrian Zaha, într-un bogat cuvânt de învățătură a elogiat viață vrednicului slujitor al altarului, din care desprindem următoarele:

S-a născut în 17 iunie 1956 în Judeţul Satu Mare, într-o familie de buni creștini, mama Maria și tatăl Dumitru Pop, cântăreț la Biserică, familie binecuvântată de Hristos cu șapte copii.

A făcut Școala Primară în Motru, Gorj, a urmat Seminarul Teologic la Craiova, terminat în 1977, iar mai apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă din Bucureşti, absolvită în 1982.

În 1977 s-a căsătorit cu Eugenia Paven, cea care i-a fost alături până la sfârșitul vieții. În 1979 s-a născut Alexandru Augustin, care la numai 4 ani și jumătate s-a mutat la Domnul în urma unui tragic accident, fiind îngropat în curtea Bisericii din Samarinești Gorj, pe cere părintele a păstorit-o. În 1982 s-a născut fiica Daniela, iar în 1989 a venit pe lume fiica Andrada, cea care a vrut să jertfească parte din ficat pentru tatăl ei, nemaiputând îndeplini aceasta, fiind chemat la Domnul.

A fost hirotonit preot în anul 1977 de către Înaltpreasfințitul Părinte Dr. Nestor Vornicescu, Mitropolitul Olteniei, pe seama Parohiei Steic, Gorj, unde a păstorit trei ani, transferat la Parohia Samarinești, Gorj, pe care a condus-o vreme de 10 ani. A venit apoi la Parohia Cărand, timp de 5 ani, iar mai apoi în Parohia Berechiu, pentru ultimii 19 ani din viață.

După înconjurarea locașului de cult, trupul răposatului părinte a fost înmormântat în curtea Bisericii din Berechiu, la dorința credincioșilor care au vrut să fie alături de părintele lor iubit și după trecerea la Domnul, aproape de altarul în care a slujit.

Pr. Ciprian Petru Sălăvăstru, Parohia Moțiori

DSC00903

DSC00908

DSC00932

Pr Alexandru