Slujire arhierească în Parohia Săvârşin

În Duminica a 7-a după Rusalii, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a fost întâmpinat la orele dimineții de părintele paroh Călin Mădăluță și mulțime de credincioși în Parohia Săvârşin, Protopopiatul Lipova. Cu acest prilej, Chiriarhul, înconjurat de soborul de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica parohială cu hramul ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, , în prezenţa Altețelor Lor Regale: Principesa moștenitoare Margareta şi Principele Radu al României şi a numeroşi credincioşi.

Cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei a fost pus sub titlul ,,Îndatoriri creştineşti” (cf. Rom. 15; Mt. 9), adică purtarea de către cei tari în credinţă a neputinţelor celor mai slabi, în care sens e necesară râvna căutării luminii credinţei spre o mărturisire adevărată a acesteia prin fapte bune, mai ales a întrajutorării prin Biserică.

La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfinţia Sa înconjurat de soborul slujitor şi în prezenţa Alteţelor Lor Regale şi a numeroşi credincioşi din parohie, din localităţile învecinate precum şi din alte judeţe ale ţării, a săvârşit o slujbă de pomenire a Majestăţii Sale Regina Ana a României, la împlinirea a şapte zile de la trecerea sa la cele veşnice. Cu acest prilej Înaltpreasfinţia Sa, a rostit un cuvânt de omagiere, referindu-se la mesajul de condoleanţe transmis de către Întâistătătorul Bisericii Ortodoxe Române, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel pentru întreaga Familie Regală, în numele Sfântului Sinod, al clerului şi credincioşilor Bisericii Ortodoxe Române, rugând pe Bunul Dumnezeu să aşeze sufletul ei nobil în lumina Sa cerească.

Răspunsurile la Sfânta Liturghie au fost date de corul parohiei condus de tânărul Flavius Mihoaţă.

Protos.dr. Iustin Popovici

image

image

image

image

image

image