CERC PASTORAL MISIONAR LA PAROHIA OLARI

Joi, 24 noiembrie 2016, Parohia Olari, din Protopopiatul Arad, a găzduit întrunirea preoţilor din cadrul Cercului pastoral-misionar Zărand, coordonați, din încredințarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Nicolae Rădulescu, preot paroh la Parohia Sântana I.
Întrunirea a început la ora 16, în biserica parohială, după care preoţii prezenţi s-au retras la Oficiul parohial, unde s-au purtat discuţii pe tema referatului susţinut de către părintele Nicu Breda de la Parohia Cintei. În referatul prezentat, ,,Tineretul în preocupările Sf. Vasile cel Mare la omilia ,,Către tineri”, părintele Nicu Breda, şi-a început discursul, făcând o paralelă între preocupările tinerilor din vremea Sf. Vasile cel Mare şi realitatea virtuală în care sunt încorsetaţi tinerii astăzi. Preocupările Sf. Vasile cel Mare faţă de formarea generaţiilor tinere nu s-au restrâns doar la mediul creştin, ci şi la cel profan. Atitudinea şi gândirea Sf. Vasile cel Mare faţă de relaţia culturii profane cu învăţătura creştină reprezintă temeiuri semnificative în conturarea unei poziţii echilibrate şi înţelepte.
Recomandările făcute celor tineri erau date de instruirea sa de excepţie în cultura profană, dublată şi de experienţa sa duhovnicească şi eclesială şi nu recomanda sfaturi gratuite, detaşate de experienţa sa de viaţă.
În încheierea referatului, părintele Nicu Breda a subliniat faptul că, tinerii, mereu alţii, vor trebui să preia rolul de formatori ai unei societăţi creştine, bazată pe fundamentele Sfintei Scripturi.
La finalul discuţiilor, preotul paroh Dragoş Călin a mulţumit preoţilor care au participat la acest moment important din viaţa comunităţii pe care o păstoreşte. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

​Diacon Adrian Crainic

image