Concert de colinde psaltice și folclorice susținut de Grupul Sf. Ioan Damaschin la Arad

În seara zilei de 19 decembrie a avut loc un deosebit concert de colinde, susţinut de Grupul Psaltic „Sf. Ioan Damaschin”condus de protopsalt Daniel Alb. Invitați speciali ai serii au fost Prof. Ștefan-Adelin Rusu, profesor de Religie la Școala Gimnazială Fântânele și Iulia Bock, elevă în clasa a XII-a la Colegiul Naţional ,,Moise Nicoară” din Arad, alături de copilașii parohiei Subcetate. Concertul de colinde a fost prezentat de PC Pr. Drd. Sergiu-Vlad Sandu, preot paroh în Parohia Firiteaz, Protopopiatul Arad. În frumoasa sa alocuțiune, preacucernicia sa a evidențiat câteva aspecte importante ale teologiei și tradiției colindatului: „Există trei elemente reprezentative pentru spiritualitatea românească, fără echivalenţă în cultura altor popoare: colinda, doina şi dorul, iar o colindă străveche ne aduce aminte că <>. Așadar, colindele, aceste minunate compoziții reprezentative pentru spiritualitatea poporului român, ne relevă faptul că venirea în lume a Mântuitorului Hristos este începutul reconcilierii dintre Dumnezeu și om. Întruparea Fiului lui Dumnezeu este, cu adevărat, Taina împăcării.”
Repertoriul a cuprins colinde populare şi folclorice vechi, aparţinând diferitelor zone ale ţării, iar orchestraţia a fost formată din dubă, zurgălăi şi vioară, însoţite de intervenţii solistice.
Concertul a avut loc în sala festivă a Colegiului Naţional “Moise Nicoară” şi s-a bucurat de prezenţa şi susţinerea a peste 350 de persoane, care prin aplauzele şi emoţia lor au răsplătit munca şi efortul colindătorilor.
Evenimentul s-a desfăşurat cu binecuvântarea șî în prezența Înaltpreasfințitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului, la iniţiativa Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România A.S.C.O.R., filiala Arad. La final,  ÎPS Arhiepiscop Timotei a binecuvântat pe cei prezenți și, mulțumind corului și copilașilor care au încântat cu glasul lor dulce și blând, auditoriul, a urat cele de cuviință tuturor, spre sănătate și împliniri.

Cătălin-Iulian Drăgan, A.S.C.O.R. Arad

image

image

image

image

image

image