Comunicat de presă

22.638.755 de vieţi au fost curmate în ţara noastră, prin avort, din anul 1958 până în 2014.
Alătură-te şi tu Bisericii Ortodoxe Române şi ong-urilor provita, în lupta purtată împotriva avortului şi participă la Marşul pentru viaţă. Evenimentul, aflat sub tema „Ajută mama şi copilul. Ei depind de tine”, se va desfăşura în Arad pentru al șaselea an consecutiv, în data de 25 martie 2017, începând cu ora 13, în Piața Avram Iancu și terminând pe platoul din fața Catedralei Arhiepiscopale ”Sf. Treime”. În același timp, în alte 10 localități arădene se va organiza acest marș, după cum urmează: Ineu, Lipova, Sebiș, Curtici, Chișineu Criș, Pâncota, Sântana, Pecica, Săvârșin și Gurahonț.
Participă şi tu! Arată că îţi pasă!
Potrivit învăţăturii Bisericii, avortul este o crimă comisă împotriva unei fiinţe (persoane) nevinovate care nu se poate apăra. Biserica Ortodoxă Română luptă împotriva acestui flagel al societății contemporane și îndeamnă să prețuim viața ca dar al lui Dumnezeu.
Suntem creștini, dar nu viețuim creștinește întru totul, spune Patriarhul Daniel care trage un semnal de alarmă faţă de acest fenomen.
Preafericirea Sa atenţionează cu regret că există și familii care pot naște copii, dar nu o fac, ci îi avortează, îi ucid înainte de a se naște, ceea ce este un păcat deosebit de grav.
Patriarhul nostru evidenţiază faptul că Biserica îndeamnă ca familiile cu mulţi copii să fie ajutate de cei care nu au şi care, fie pot adopta un copil părăsit de părinți, fie pot ajuta material și spiritual o familie cu numeroși prunci. Astfel cei care au copii pot simţi că Dumnezeu îi iubește și că pot deveni o binecuvântare pentru Biserică și societate.
Crima mascată prin avort este condamnată şi de Sinodul Bisericii Ortodoxe Române. Ierarhii noştri îndeamnă tinerii căsătoriţi să trăiască potrivit valorilor creştine, să preţuiască viaţa şi să îşi educe pruncii potrivit perceptelor evanghelice.
Să ne bucurăm totdeauna că zămislirea pruncilor este un dar dumnezeiesc, o binecuvântare pentru familie și pentru popor, să îi sfătuim și să îi sprijinim pe tinerii căsătoriți să fie roditori de copii, să-i crească și să îi educe, transmite Sinodul Bisericii noastre.
Există anumite excepţii cu privire la avort prezentate în poziţia oficială a Bisericii Ortodoxe Române pe această temă.
Vă aşteptăm să participaţi cu toţii, pentru a lupta impreună pentru viitorul României!

Sectorul Social Filantropic și Misionar
Arhiepiscopia Arad

image