IPS Ioan, Arhiepiscopul Timișoarei și Mitropolitul Banatului, va conferenția la Arad

Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Ioan va conferenția marți, 28 martie 2017, la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” din Arad, începând cu ora 18. Tema conferinței Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Ioan va fi „Creștinismul din catacombe”, creștinismul mărturisirii și martiriului, formă de iubire totală față de Dumnezeu.
Este minunat felul în care Dumnezeu a avut grijă de Biserica Sa! Catacombele sunt leagănul Bisericii de la „începuturi”. Comunitatea creştină s-a născut în ele. Timp de două secole, acele galerii au fost locul săvârşirii Sfintei Jertfe. Acei pereţi au ascultat rugile înnăbuşite de plâns ale celor care şi-au găsit speranţa în viaţa de veci. Acest creștinism din catacombe a urmat logica bobului de grâu care moare pentru a încolți și a aduce viață (cf. In. 12, 24).
Iisus Hristos însuși este bobul de grâu venit de la Dumnezeu, bobul de grâu dumnezeiesc, Care se lasă căzut pe pământ, care se lasă frânt, rupt în moarte și, tocmai prin asta, se deschide și astfel poate să aducă rod mântuitor în vastitatea lumii. Probabil că noi nu suntem chemați la martiriu, dar nici unul dintre noi nu este exclus de la chemarea divină la mărturisire și sfințenie, să trăiască în măsură înaltă existența creștină și asta implică luarea Crucii în fiecare zi asupra sa. Toți, mai ales în timpul nostru în care par să prevaleze egoismul și individualismul, trebuie să ne asumăm ca primă și fundamentală angajare aceea de a crește în fiecare zi într-o iubire mai mare față de Dumnezeu și față de semeni pentru a transfigura viața noastră și a înnoi astfel și lumea noastră.
Arhim. Teofan Mada
Conferința va avea intrarea liberă !

image