Festivitatea de deschidere a anului şcolar la Şcoala ,,Sfântul Ierarh Nicolae” din Arad

Școala “Sfântul Ierarh Nicolae” Arad și-a redeschis porțile pe data de 11 septembrie 2017. Festivitatea de deschidere a noului an şcolar a avut loc la sediul şcolii din Arad, str. Petru Rareș nr. 4, în Sala Românească, cu începere de la ora 12, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscop al Aradului, însoţit de Părintele Octavian Blaj, consilier economic al Arhiepiscopiei Aradului.

În deschidere s-a oficiat slujba de Tedeum, urmată de un cuvânt de învăţătură al Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, pornind de la cuvântul din Evanghelie “Cine are urechi de auzit să audă”. Misiunea şi valorile şcolii, precum şi personalul acesteia au fost prezentate de doamna Director Teodora Guzan, profesor în învăţământul primar. În final, a fost strigat catalogul şi fiecare elev a primit în dar o cocardă tricoloră cu sfântul Ierarh Nicolae, ocrotitorul şcolii.

Anul acesta au pășit spre băncuțele lor micuţii elevi ai noii clase pregătitoare, împreună cu învăţătoarea lor Teodora Guzan, profesor în învăţământul primar și bineînțeles, mai marii lor colegi de clasa întâi, împreună cu învăţătoarea lor Elena Puterity, profesor în învăţământul primar.

Şcoala “Sfântul Nicolae” și-a început activitatea educativă, în anul 2016, cu binecuvîntarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei al Aradului, sub patronajul Asociației Social Educative Filologos. Specificul şcolii este dat de perspectiva generală a pedagogiei creştine asupra educaţiei, precum şi de valorificarea tradiţiilor culturale româneşti în învăţământ, deoarece educaţia de calitate nu poate face abstracţie de dimensiunile sufleteşti profunde şi de tradiţia naţională.

Flavius Eşnican

Coordonator Comunicare

deschidere scoala Sf Nicolae 1

deschidere scoala Sf Nicolae 2

deschidere scoala Sf Nicolae 3

deschidere scoala Sf Nicolae 4

deschidere scoala Sf Nicolae 5

deschidere scoala Sf Nicolae 6