Sfințirea bisericii parohiale din Parohia Mâsca

Duminică, 1 octombrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a poposit în mijlocul credincioșilor din Parohia Mâsca, Protopopiatul Lipova, unde a fost întâmpinat în fața bisericii de către preotul paroh Mihai Radeș, preoții din vecinătate și mulțimea de credincioși. Cu acest prilej, Chiriarhul a săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor de renovare efectuate la sfântul lăcaș. După aceasta, Înaltpreasfinția Sa, îconjurat de un sobor de preoți a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica parohială cu hramul ,,Adormirea Maicii Domnului”. Din sobor au făcut parte arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc și pr. Mircea Șirian, secretar al Protopopiatului Lipova.

La momentul rânduit, Înaltpreasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți sub titlul ,,Întru adormire lumea nu ai părăsit…”, făcând legătura între hramul bisericii și ziua înoirii ei prin lucrările împlinite aici (adică Acoperământul maicii Domnului), Preasfânta Născătoare de Dumnezeu veghind neîncetat asupra obștei care păstrează rânduieli binecuvântate de la vrednici înaintași, transmițându-le cu fidelitate generațiilor următoare, întru bucuria împărtășirii din darurile sfinte cu care este răsplătită cinstirea Aceleia ce a adus lumii pe Mântuitorul spre viața veșniciei, în care stăpânește dragostea desăvârșită pe care fiecare creștin se silește să o dobândească, a subliniat Înaltpreasfințitul Părinte Timotei.

La finalul Sfintei Liturghii, în semn de apreciere pentru implicarea deosebită în lucrările de înfrumusețare a bisericii, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei l-a hirotesit întru iconom pe preotul paroh Mihai Radeș.

***

Cheltuielile pentru lucrările de renovare a exteriorului bisericii și a acoperișului acesteia, a curții și gardului bisericii, confecţionarea stranelor și a tronului arhieresc, prapori, acoperăminte, veşminte şi toate cele necesare cultului, s-au făcut din donaţiile credincioşilor, sponsorizări ale fiilor satului, îndemnaţi de preotul paroh Mihai Radeș, sprijinit de membrii Consiliului parohial şi cu sprijin financiar din partea Consiliului Judeţean Arad şi a Primăriei Comunei Șiria.

Cu ocazia sfințirii bisericii parohiale, Parohia Mâsca în colaborare cu Primăria Comunei Șiria a organizat și Sărbătoarea Fiii Satului Mâsca, după 20 ani de la ultima ediție.

De amintit este faptul că în parohia Mâsca se desfăşoară o bogată activitate pastoral-misionară şi social-filantropică, prin implicarea preotului paroh.

Protos. Iustin Popovici

1

2

3

4

6

7

8