Ziua Armatei sărbătorită de arădeni

Sărbătorirea Armatei Române la Păuliș

Miercuri, 25 octombrie 2017, sărbătorirea Zilei Armatei Române a început la Păuliș printr-o Ceremonie oficiată la Monumentul Eroilor. Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a săvârșit o slujbă religioasă, în prezența domnului Mihai Fifor, Ministrul Apărării, a domnului Dorel Căprar, președintele Comisiei permanente a Camerei Deputaților pentru Apărare, Ordine Publică și Siguranță Națională, a domnului general Nicolae Ciuca, Șeful Statului Major al Apărării, a domnului deputat Florin Tripa, a doamnei Florentina Horgea, prefectul Județului Arad, a domnului Ioan Turcin, Primarul localității Păuliș, a militarilor din Batalionul 191 Infanterie ,,Colonel Radu Golescu”, precum și a doi distinși veterani, Maior în retragere Mihai Popescu și Maior în retragere Victor Oltei.

Manifestări de Ziua Armatei în Municipiul Arad

După ceremonia de la Păuliș, Chiriarhul arădean, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Timotei, însoțit de Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului au fost prezenți la Monumentul Ostașului Român din Piața Avram Iancu. Manifestarea a debutat cu intonarea Imnului de Stat, după care soborul de slujitori au săvârșit o slujbă de pomenire pentru luptătorii armatei române, întru apărarea gliei și credinței strămoșești.

Doamna prefect Florentina Horgea a dat citire mesajului domnului ministru Mihai Fifor, domnia sa neputând fi prezent la Arad, de la Păuliş plecând spre Carei, ultima brazdă de pământ românesc eliberată de către Armata Română la 25 octombrie 1944, chiar de ziua regelui, acea dată devenind şi Ziua Armatei Române. După citirea unui alt mesaj, cel al Marelui Stat Major, o elevă de la şcoala de muzică i-a încântat pe cei prezenţi cu cîntece populare.

La cele două ceremonii au participat și reprezentanții celor două universități arădene.

Ceremonia a conti­nuat cu depuneri de coroane şi jerbe de flori la Monumentul Ostașului Român, iar Garda de onoare a defilat.

Protos. Iustin Popovici

2

3

4

5

6

7

 image