Calendarul bisericesc pentru anul 2018, al Arhiepiscopiei Aradului

Credincioşii arădeni, începând cu aceste zile, pot avea acces la calendarul creştin-ortodox pentru anul 2018. Apărut la Tipografia Arhidiecezană din Timisoara calendarul tip foaie de perete va fi distribuit în toate bisericile din cuprinsul Eparhiei. El se va găi la toate bisericile si mănăstirile din cuprinsul Arhiepiscopiei Aradului, precum si la magazinele Diecezana din Arad. La fel, la pangare se găsesc  şi calendarele de birou precum si cele tip agendă.

Toate cele trei calendare sunt realizate în condiţii grafice deosebite şi cuprind: calendaristica pentru anul 2018 şi rânduieli bisericeşti aprobate de către Sfântul Sinod al BOR, durata exactă a posturilor şi indicarea celorlalte zile de post, zilele în care nu se săvârşeşte Sfânta Liturghie (aliturgice) sau zilele în care nu se fac nunţi în anul 2018, alte zile şi date mai importante, sărbători bisericeşti naţionale, zile şi sărbători legale în care nu se lucrează.

Între altele, calendarul este indispensabil oricărui credincios care ţine rânduiala bisericească, făcându-l atent la sărbătorile de peste an, atât cele cu data fixă, cât şi cele cu data variabilă, aşa cum este Paştele, sărbătorit în 2018 la data de 8 aprilie.

Pentru a se evita eventualele induceri în eroare ce pot fi produse de calendarele tipărite fără verificarea şi aprobarea Arhiepiscopiei Aradului preoţii fac apel la credincioşii arădeni să evite achiziţionarea calendarelor din alte locuri decât parohiile de care aparţin sau magazinele bisericeşti autorizate.

Calendarul creştin-ortodox pentru anul 2018, tip foaie de perete, editat de Arhiepiscopia Aradului este ilustrat, la iniţiativa Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, cu icoana Sfintei Treimi de pe frontispiciul Catedralei Arhiepiscopale din Arad (mozaic), în contextul în care Sfântul Sinod al BOR a declarat anul 2018 drept Anul omagial al unităţii de credinţă şi de neam” şi „Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918”, iar Aradul a avut un rol important în înfăptuirea Marii Uniri de la 1918.

***

Erată: Menționăm că în tipărirea Calendarului creştin ortodox, tip foaie de perete, pe anul 2018, s-au strecurat următoarele greșeli de tipărire, și anume:

1. Sfinții Mari Împărați și întocmai cu Apostolii, Constantin și mama sa, Elena (21 mai)

2. Sf. Ap. Petru și Pavel (29 iunie)

sunt trecuți cu culoare neagră (boldit), în loc de culoare roșie.

23482847_1205615706248689_156252203_o