Duminica a 30-a după Rusalii în Parohia Frumușeni

În Duminica a 30-a după Rusalii (Dregătorul bogat – păzirea poruncilor), Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Parohia Frumușeni, Protopopiatul Arad. La orele dimineții, Ierarhul a fost întâmpinat de preotul paroh Viorel Higioșan, de tinerii îmbrăcați în straie populare și de un număr însemnat de enoriași. Cu acest prilej, Preasfinția Sa a săvârșit Sfânta Liturghie în biserica cu hramul ,,Pogorârea Sfântului Duh”, înconjurat de soborul de preoți și diaconi. Din sobor au făcut parte preotul paroh Viorel Higioșan, preotul pensionar Ispas Ruja, diaconul Călin Teuca și diac. Mircea Proteasa.

Cuvântul de învățătură a fost rostit de Preasfințitul Părinte Emilian, care a tâlcuit Evanghelia duminicii de la Luca 18, 18-27, în care este relatată convorbirea Mântuitorului cu dregătorul bogat care era preocupat de dobândirea vieții celei veșnice. Ierarhul a explicat cum sunt privite avuțiile de cei care le posedă cu patimă. Ele pot avea o însemnătate deosebită asupra sufletului, deoarece acestea te pot mântui sau te pot osândi. Pe cei care consideră că este imposibil ca să te mântuiești, Mântuitorul i-a asigurat, zicându-le: ,,ceea ce la oameni este cu neputință, la Dumnezeu însă toate sunt cu putință”, a amintit Preasfințitul Emilian.

La final, Preasfinția Sa a transmis credincioșilor din Frumușeni binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei și un post binecuvântat în continuare.

Părintele paroh a adus mulțumire Ierarhului pentru acest popas duhovnicesc săvârșit în mijlocul păstoriților săi și pentru binecuvântarea arhierească oferită.

Protos. Iustin Popovici

2

6

5

7