Slujire arhierească și hirotonie întru ierodiacon la Catedrala Veche din Arad

În ziua de pomenire a Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina, 9 noiembrie 2017, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în Catedrala Veche din Arad, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte și protos. dr. Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului, prof.dr. Cristinel Ioja, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, pr. Traian Micoroi, parohul Catedralei Vechi, arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc.

În cadrul Sfintei Liturghii, Chiriarhul a hirotonit întru ierodiacon pe seama Mănăstirii Hodoș-Bodrog pe monahul Nicolae (Marcel) Tang, lector universitar la Facultatea de Teologie din Arad, fost profesor de Religie la Colegiul Național Preparandia Dimitrie Țichindeal din Arad și protopsalt al Catedralei Vechi timp de aproape 15 ani.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ,,Ilarion V. Felea” din Arad, condus de tânărul student teolog Ștefan-Ioan Muț.

La finalul sfintei slujbe, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei a rostit un scurt cuvânt subliniind pomenirile zile, precum și citirile de la Sfânta Liturghie. Totodată l-a felicitat pe noul hirotonit, urându-i cele de cuviință în noua misiune încredințată.

Parohul Catedralei Vechi, părintele Traian Micoroi, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Timotei pentru deosebita grijă părintească purtată față de ostenitorii Parohiei Arad-Centru și pentru hirotonia unuia dintre slujitorii devotați ai ei, precum și tuturor celor care au asistat la una dintre cele mai frumoase rânduieli ortodoxe, hirotonia unui cleric.

După Sfânta Liturghie, cei prezenți au fost invitați la o agapă organizată de parohie și familia părintelui Nicolae Tang.

Diac.dr. Paul Orădan

DSC_0065

DSC_0081

DSC_0089

DSC_0093

DSC_0097

DSC_0124

DSC_0127

DSC_0154

DSC_0197

DSC_0215

DSC_0237

33445