Colinde, colindători şi comuniune la Şimand

Bucuria sărbătorilor  Naşterii Domnului a fost mărturisită şi în Parohia Şimand, în seara zilei de Sfântul Nicolae!

 Într-o atmosferă de autentică sărbătoare, credincioşii din Şimand au primit colindătorii spre împlinirea idealului de fericire vestit de îngeri cu ocazia Naşterii Domnului: „Slavă întru cei de sus lui Dumnezeu, pe pământ pace, între oameni bunăvoire!” (Luca 2, 14).

Au fost prezenți într-un număr mare, credincioşi din parohia noastră şi nu numai, cântând şi aplaudând plini de lacrimi, regăsind frumoasele și vechile noastre colinde pe buzele pline de har ale interpreţilor.

Colindătorii care au încântat sufletele celor prezenţi au fost: Grupul Vocal „Anastasis” din Şimand și Grupul Vocal „Trifon Lugojan” din Arad. Aceştia, cu multă dăruire dar și emoţie au interpretat buchetele de colinde pe care le-au adus în traista lor.

Grupul gazdă „Anastasis” din Şimand, a debutat în deschiderea concertului cu un buchet de colinde, după care Grupul „Trifon Lugojan” au umplut sala de sunetul minunatelor colinzi. Locaţia a fost confortabilă și potrivită acestui gen de concert, având în vedere prezenţa a numeroşi credincioşi vârstnici, precum şi  folosirea instrumentelor muzicale.

Am fost cu toţii încântaţi de prezenţa, în mijlocul nostru, a Preacuviosului părinte profesor Nicolae M. Tang, delegat al Înaltpreasfinţitului Părinte Timotei Seviciu, Întâistătătorul Arhiepiscopiei Aradului și fiu al satului. Preacuvioșia sa a transmis cuvântul de binecuvântare și felicitările Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Timotei pentru cele două Grupuri vocale.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să ne hărăzească de fiecare dată aceeaşi stare de comuniune şi fericire!

Pr. Mircea Hurdea

IMG_6879

P_20171206_192537

P_20171206_192612