Praznicul Naşterii Domnului sărbătorit de arădeni

Praznicul Naşterii Domnului a fost sărbătorit la Catedrala Arhiepiscopală din Arad prin Sfânta Liturghie arhierească oficiată în mod solemn  de Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi. Din sobor au făcut parte Părintele Simion Mladin, eclesiarhul catedralei, Părintele Gheorghe Gogan, Părintele Mircea Cricovean, Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector bisericesc, Arhid. Florin Sirca, inspector de Religie în cadrul ISJ Arad, Arhid. Claudiu Condurache şi Arhid. Alexandru Tiulea. Sute de credincioşi au venit din tot oraşul pentru a se ruga în prima zi de Crăciun şi pentru a primi binecuvântare şi ajutor de la Dumnezeu.

La momentul cuvenit Chiriarhul a rostit cuvântul de învăţătură pus sub titlul ,,Înfiere” (cf. Matei 2; Gal. 4), adică împletire între citirile zilei, cum ar fi istorisirea căutării Pruncului dumnezeiesc de către magi şi dobândirea înfierii de către creştini, prin Iisus Hristos Domnul, Care S-a întrupat pentru mântuirea lumii. Omul credincios caută mereu calea asemănării cu Dumnezeu, după chipul Căruia a fost creat, icoanele şi imnele praznicului ajutându-l să o găsească, a spus Înaltpreasfinţia Sa.

Zeci de credincioşi, tineri şi vârstnici, s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Domnului.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Catedralei, dirijat de diac. Laviniu Morariu.

În seara zilei, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a participat la Slujba Vecerniei în biserica cu hramul ,,Naşterea Domnului”, din cartierul Micalaca Veche II. După terminarea slujbei, corul acestei parohii a susţinut un frumos  concert de colinde.

Protos. Iustin Popovici

1 3 4 5 6 7