Proiectul „Unirea prin colind”, a copiilor din Centrul de Tineret „Sfântul Vasile cel Mare” al Parohiei Moțiori s-a desfășurat în mai multe etape. Prima etapă a avut loc, în biserica parohială prin două concerte caritabile, de Ziua Națională a României, cuprinzând cântece religioase și patriotice și în prima Duminică a lunii decembrie, prin interpretarea unui buchet de colinde tradiționale.
Copiii parohiei împreună cu ascultătorii sensibilizați de mesajul colindelor, pe toată perioada postului Nașterii Domnului, au strâns daruri pentru copiii Complexului de tineret Şicula, dar și pentru viețuitorii Schitului „Veșmântul Maicii Domnului” Tămand.
Răsunetul evenimentelor a impulsionat comunitatea, dar și oficialitățile locale, astfel că având ajutorul și sprijinul Primăriei Apateu, reprezentată prin Domnul Primar Aurel Bondor, precum și al Școlii Generele „Gheorghe Popovici” Apateu, prin Domnul Director Claudiu Daniel Vlad, aceștia au asigurat transportul copiilor și a darurilor constând în dulciuri, produse alimentare și obiecte de vestimentație la Ineu și Tămand.
Joi, 21 decembrie 2017, în cea de a doua etapă a proiectului copiii Parohiei Ortodoxe Moţiori, păstorită din încredinţarea Înaltpreasfinţitului Părinte Dr. Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului de Părintele Ciprian – Petru Sălăvăstru, au oferit un concert de colinde și au adus daruri copiilor din cadrul Complexul de tineret Şicula, prin sprijinul Doamnei Rodica Igaș, Director al Complexului Servicii Sociale Ineu, din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad.
Tot joi, după slujba Vecerniei au concertat și au oferit daruri celor prezenți în Biserica Schitului „Veșmântul Maicii Domnului” Tămand, prin mijlocirea Monahiei Serafima Ciorba, stareța schitului.
Reacția unor reprezentanți din mediul privat nu a întârziat și astfel prin bunăvoința Domnului Ovidiu Ciocan, inițiativa și gestul copiilor din Centrul de Tineret „Sfântul Vasile cel Mare” al Parohiei Moțiori a fost răsplătit și de Moara cu Noroc.
Bucuria colindătorilor și a colindaților s-a putut citit pe fețele fiecăruia, atât prin darurile oferite cât și prin cele primite, concertele încheindu-se prin cântarea în comun a tradiționalei colinde „O ce veste minunată!”.
Scopul evenimentelor a fost acela de a vesti Nașterea Domnului, de a uni prin colind și bucuria de a dărui copiii din Moțiori, comunitatea parohială, copiii și personalul din centrele de asistență socială, clerul bisericesc, cinul monahal, școala, reprezentanții unor instituții publice sau private, precum și alți credincioși.
Pr. Ciprian – Petru Sălăvăstru
Parohia Moțiori