Ziua Națională a României sărbătorită de arădeni

La 1 Decembrie, când este sărbătorită Ziua Națională a României, Ierarhii arădeni, Înaltpreasfințitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, împreună cu Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Aradului, au participat în orașul de reședință la festivitățile omagiale organizate de către instituțiile oficiale, cu acest prilej. Cei doi Ierarhi, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi, au oficiat în fiecare locație câte o slujbă religioasă. Chiriarhul arădean a rostit în Piața Avram Iancu o cuvântare legată de acest eveniment, după care au avut loc alocuțiuni din partea reprezentanților instituțiilor locale.

Oficialitățile locale și centrale prezente la acest eveniment au depus coroane la mormintele din cimitirul Eternitatea ale corifeilor Marii Uniri: Vasile Goldiș, Ștefan Cicio Pop și Ioan Suciu.

În Piața Avram Iancu a avut loc și un moment artistic susținut de cântărețul de muzică populară Radu Ciordaș, care secondat de ansamblul de dansatori de la Școala Gimnazială ,,Avram Iancu”, respectiv Școala Generală din Felnac, a cântat cântece patriotice și folclorice

Manifestările dedicate acestei zile vor continua, începând cu orele 17, pe o scenă amenajată în fața Palatului Administrativ, unde va avea loc un concert folcloric extraordinar la care au fost invitați să susțină recitaluri artiști din toate regiunile țării: Zorica Savu și Mihaela Petrovici (Banat), Cristina Turcu Preda (Oltenia), Florica Zaha (Bihor), Vladuța Lupău (Maramureș), Angelica Flutur (Bucovina), Dinu Iancu Sălăjanu (Transilvania), Irina Loghin (Muntenia). Alături de aceștia vor urca pe scenă soliști și ansambluri din municipiul și județul Arad, care vor fi acompaniați de orchestra Centrului Municipal de Cultură Arad, condusă de Dudu Blagu Ienășesc.

Sărbătoarea de 01 decembrie a acestui an este prilejuită de împlinirea a 99 de ani de la Marea Unire din 1918.

Protos. Iustin Popovici

3

4

6

7

8

9

10

11

12

13