Cerc pastoral misionar în Parohia Chişineu-Criş I

Începutul Triodului a coincis cu prima întâlnire din acest an a preoților și credincioșilor din cercul pastoral misionar Chișineu-Criș, protopopiatul Arad, coordonaţi din încredinţarea Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop Timotei al Aradului, de către Preacucernicul Părinte Dumitru Daniel-Mirel, preotul-paroh al Parohiei Chişineu-Criş I.
Întrunirea a debutat la orele 1700 cu oficierea Tainei Sfântului Maslu în biserica parohială din Chișineu-Criș, cu hramul “Înălţarea Domnului”, săvârșită de cei 15 preoți prezenți și alături de un număr mare de credincioşi.
La sfârşitul Tainei Sfântului Maslu, părintele Moțiu Traian de la parohia Pilu a rostit cuvântul de învăţătură, legat de Evanghelia acestei duminici, în care s-a citit Pilda vameșului și a fariseului (Luca 18, 10–14) și în concordanţă cu începutul Triodului, subliniind rolul acestei perioade în viaţa liturgică a Bisericii şi în viaţa spirituală a credincioşilor. Părintele a prezentat și viețile sfinților prăznuiți în această zi, printre care și Sf. Efrem Sirul, făcând referire la frumoasa rugăciune care se rostește în perioada Postului Mare: ,,Doamne și Stăpânul vieții mele”.
Având în vedere că Sfântul Sinod a proclamat anul acesta ca fiind ,,Anul Omagial al unității de credință și de neam” și ,,Anul comemorativ al Făuritorilor Marii Uniri din 1918”, preotul paroh Dumitru Daniel-Mirel a susţinut referatele având ca teme: Credința în Dumnezeu și cultul creștin – factori de promovare a unității Bisericii Ortodoxe; Unirea de la 1600 și consecințele ei în viața bisericească, pe marginea cărora au urmat dezbateri şi luări de cuvânt şi din partea celorlalţi preoţi participanţi.
În finalul întâlnirii, preotul paroh Dumitru Daniel-Mirel a mulţumit tuturor pentru participare. Seara s-a încheiat cu o agapă frăţească.

Pr. Oprea Mihai, Parohia Țipari

image

image

image