Liturghie arhierească la Parohia Arad-Șega II

În ziua de 14 ianuarie 2017, în duminica a 29-a după Rusalii, preoții și credincioșii Parohiei Arad-Șega II, Protopopiatul Arad, au trăit momente de bucurie și înălțare sufletească prilejuite de prezența și slujirea, în cadrul Sfintei Liturghii, a Preasfințitului Părinte Emilian Crișanul, Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Aradului. Acesta a fost întâmpinat de dimineață, la poarta bisericii, de preoții parohiei fiindu-i oferite buchete de flori din partea copiilor.

La finalul slujbei, Preasfinția Sa a împărtășit credincioșilor un bogat cuvânt de învățătură în care a reliefat importanța și rostul Evangheliei acestei duminici, cea care ne învață despre cât de importantă este recunoștința în viața oricărui credincios: ,,Cel dintâi gest de mulțumire trebuie îndreptat către Dumnezeu, prin prezența regulată la Sfânta Euharistie duminicală. Prin aceasta se arată faptul că dreapta noastră credință nu este îngustată numai la nivelul rațional, o credință intelectualistă, ci se trăiește în chip liturgic. La aceasta se adaugă recunoștința către părinții care ne-au născut și ne-au crescut, față de profesorii noștri, față de medicii care ne-au tratat, față de părinții duhovnici care ne sunt îndrumători, cât și față de prieteni și colegi”.

După încheierea cuvântului ierarhului, părintele paroh Andrei Dîrbaș, i-a mulțumit pentru această vizită, care a adus bucurie multă în sufletele credincioșilor prezenți, oferindu-i un buchet mare de flori, ca semn al recunoștinței.

PS Emilian a mulțumit, apoi, pentru primirea călduroasă, felicitându-i pe preoții slujitori și pe credincioși pentru osteneala jertfelnică întru finalizarea lucrărilor de la impozanta biserică parohială închinată memoriei eroilor români, cei prin care s-a realizat evenimentul Marii Uniri de la 1918.

Pr.dr. Filip Albu

1

2

3

5

7

8

9