Duminica Întoarcerii Fiului risipitor în Parohia Arad-Micalaca Veche I

În cea de-a doua duminică din Triod, a Întoarcerii Fiului risipitor, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, însoțit de părintele Arhid. Tiberiu Ardelean, inspector eparhial bisericesc, a fost prezent în mijlocul credincioşilor Parohiei Arad-Micalaca Veche I, Protopopiatul Arad. Cu acest prilej, Înaltpreasfinţia Sa a săvârşit Sfânta Liturghie arhierească în biserica cu hramul ,,Sfântul Mare Mc. Gheorghe”, înconjurat fiind de un sobor de slujitori, la slujbă participând un număr mare de credincioşi.

Chiriarhul a împărtăşit credincioşilor prezenţi un părintesc cuvânt de învăţătură despre ,,Păcat și pocăință” (cf.citirilor scripturistice ale duminicii: I Cor. 6; Lc. 15), analizând legătura dintre libertate, voință, conștiință și har, cu îndemnul Bisericii pentru perioada Triodului, privind întoarcerea de pe căi greșite spre îndreptarea vieții.

În final, părintele paroh Pavel Goldiș a mulţumit Ierarhului pentru bucuria prilejuită prin acest popas de suflet în mijloc parohienilor, iar Chiriarhul a binecuvântat şi felicitat credincioşii prezenţi la slujbă.

Protos. Iustin Popovici

27662210_10204090067207185_1054739130_n

1

2

3

4

6