O nouă sfântă în calendarul Bisericii Ortodoxe Române

Sfântul Sinod reunit joi în şedinţă de lucru sub preşedinţia Patriarhului Daniel a aprobat înscrierea în calendarul Bisericii Ortodoxe Române, începând cu anul 2019, a Sfintei Matrona de la Moscova, cu zi de prăznuire în data de 2 mai.

Sfânta Matrona s-a născut în 1881 într-o familie de oameni simpli din satul satul Sebino, guberia Tula.

Deși a venit pe lume fără darul vederii și a pierdut folosirea picioarelor de la varsta de 17 ani, datorită vieții sale ascetice și rugăciunii necontenite, Dumnezeu a învrednicit-o de darurile vederii înainte și al facerii de minuni.

Sfântul Ioan de Kronstadt a numit-o pe când avea numai 14 ani, „al optulea stâlp al Rusiei”. Prin această expresie a profețit că ea va rămâne unul dintre puținii rugători pentru patria care avea să fie cuprinsă de persecuția ateistă bolșevică.

Sfânta Matrona a fost canonizată de Biserica Ortodoxă a Rusiei în anul 1999.

Aflat în Moscova în luna decembrie a anului trecut, la festivităţile prilejuite de împlinirea a 100 de ani de la restabilirea patriarhatului în Biserica Ortodoxă Rusă, Părintele Patriarh Daniel a slujit la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului din Moscova unde se află moaştele sfintei Matrona.

Foto: Arhivă basilica.ro

sursa:http://basilica.ro/o-noua-sfanta-in-calendarul-bisericii-ortodoxe-romane/