Seară duhovnicească în Biserica din Nermiș

În „Duminica Fiului Risipitor”, la invitația Părintelui Nicolae Ciocan de la Parohia Archiș cu Filia Nermiș, preoții cercului pastoral – misionar nr. 2 Beliu, s-au întrunit în Biserica „ Sfintei Cuvioase Parascheva” din Nermiș, începînd cu ora 16:00, coordonați din încredințarea Înaltpreasfințitului Parinte Dr. Timotei Seviciu Arhiepiscopul Aradului, de Părintele Ioan Huțiu de la Parohia Beliu.Întrunirea a debutat cu săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, luând parte și Părintele Adrian Zaha, Protopop de Ineu. Pe lângă preoții mai sus menționați, din sobor au mai făcut parte: Părintele Ioan Cucu Pelea, Parohia Hășmaș; Părintele Ioan Vatrici, Parohia Răpsig; Părintele Petru Ardelean; Parohia Chișlaca; Părintele Cosmin Iercoșan, Parohia Șiad; Părintele Radu-Petrică Belle, Parohia Bochia; Părintele Marius Trînc, Parohia Groșeni;  Părintele Ionel Morar, Parohia Seliște; Părintele Sorin Streulea, Parohia Ciuntești; Părintele Răzvan Trip, Parohia Bocsig-Gară; Părintele Florin Culda, Parohia Vasile Goldiș; Părintele Radu Sas, Parohia Agrișu-Mic și Părintele Teofil Trînc de la Parohia Susag. La această slujbă, biserica a fost neîncăpătoare, datorită enoriașilor și a credincioșilor din parohiile învecinate.

La finalul slujbei, Părintele Petru Ardelean a ținut un cuvânt de învățătură, plecând de la pericopa evanghelică ce s-a citit în dimineața zilei la Sfânta Liturghie, evidențiind curajul întoarcerii fiului risipitor la tatăl său. Întrunirea a continuat cu prezentarea referatului cu tema „Unitatea Bisericii în fața persecuțiilor”, deoarece Sfântul Sinod a declarat  anul 2018 „ Anul omagial al unității de credință și neam și Anul comemorativ al făuritorilor Marii Uniri din 1918 în Patriarhia Română”.

La sfârșitul întrunirii,  Părintele Paroh Nicolae Ciocan, a mulțumit Bunului Dumnezeu pentru purtarea de grijă, preoților și tuturor credincioșii prezenți. Seara s-a încheiat cu o agapă frățească oferită de enoriașii bisericii.

A transmis, Părintele Sorin Streulea / Parohia Ciuntești

20180204_160657

20180204_160702

20180204_174955